Actual

Un polițist de frontieră și complicele său sunt cercetați penal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu suportul operativ al angajaților Direcției Regionale Sud ai Poliției de Frontieră a avut loc documentarea în cadrul unor cauze penale, pornite pe faptul comiterii coruperii pasive și traficului de influență. În acest sens, de comun, ofițerii Direcției generale teritoriale SUD a CNA și procurorii oficiului SUD ai Procuraturii Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la un polițist de frontieră și la complicele acestuia.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit materialelor cauzelor, un grup de persoane, susținând ca ar avea influență asupra angajaților IGPF și că îi pot determina să asigure trecerea nestingherită peste frontiera de stat a Republicii Moldova a doi cetățeni ai Ucrainei, ar fi pretins și primit de la aceștia mijloace financiare, în criptomonedă, echivalente sumei de 12 500 de dolari şi 600 de euro. Astfel, exercitând influență asupra angajatului IGPF, contra unei remunerări ilicite, a fost asigurată introducerea în Sistemul informațional “Traversări” a informației privind intrarea cetățenilor Ucrainei pe teritoriul Moldovei și aplicarea ștampilelor corespunzătoare în pașapoarte.

În cadrul urmăririi penale, au fost obținute probe privind transferurile în criptomonedă și s-a constatat că cetățenii menționați nu au traversat frontiera prin Punctul de trecere Giurgiulesti-Reni, așa cum era indicat în Sistemul informațional.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală pe caz, două persoane fiind escortate la CNA.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

loading...

Comments are closed.