Alte știri

UNICEF a livrat un lot de echipamente individuale de protecție lucrătorilor din prima linie din sectorul sănătății și polițiștilor de frontieră

Pinterest LinkedIn Tumblr

UNICEF a livrat astăzi un lot de echipamente individuale de protecție pentru lucrătorii din prima linie din sectorul sănătății, precum și angajaților poliției de frontieră. Asistența include 100.000 de măști chirurgicale, 20.000 de viziere și 500.000 de perechi de mănuși.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Cea mai mare parte a echipamentelor individuale de protecție vor fi puse la dispoziția personalului medical din prima linie, pentru a-l proteja de riscul de a se infecta cu COVID-19.

Lotul este oferit ca parte a unui proiect susținut de Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID19, implementat de UNICEF, UN Women și Organizația Internațională pentru Migrație. Proiectul, cu o valoare de un milion de dolari, dintre care UNICEF Moldova implementează 750.000 USD, este finanțat de guvernele Norvegiei, Danemarcei, Olandei și Elveției.

”Este un sprijin enorm acordat sistemului de sănătate din țara noastră pentru a face față pandemiei COVID-19. Lucrătorii medicali sunt în prima linie a luptei pentru viața și sănătatea pacienților, motiv pentru care echipamentul le oferă protecția necesară. Mulțumesc sincer partenerilor pentru implicare și colaborare ”, a declarat Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbraveanu.

„Lucrătorii din prima linie, fie în domeniul sănătății, fie în alte domenii, sunt coloana vertebrală a unui răspuns eficient la Covid-19”, a declarat Desiree Jongsma, Reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova. „Trebuie să contribuim la asigurarea protecției lor, întrucât curajul atât a lucrătorilor din domeniul sănătății, cât și a celorlalți angajați din prima linie în lupta împotriva Covid-19 este extraordinar”, a adăugat Desiree Jongsma.

„Echipamentul va ajunge, în primul rând, la instituțiile medicale care se ocupă de îngrijirea copiilor infectați cu COVID-19 și le vor satisface nevoile de protecție a personalului pe o perioadă de 6 luni”, a declarat Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.

„Acest ajutor este de o importanță majoră, întrucât în ​​instituția noastră există 724 de cadre medicale care oferă îngrijiri medicale pacienților cu Covid-19. În primul rând, trebuie să protejăm personalul medical,” a spus Igor Curov, director medical al Institutului de Medicină Urgență.

Din același lot de echipamente individuale de protecție, 20.000 de măști și 80.000 de perechi de mănuși vor ajunge la polițiștii de frontieră. Angajații Poliției de Frontieră oferă servicii esențiale, interacționând zilnic cu mii de persoane la granițele Moldovei și sunt expuși unui risc mare de a se infecta cu COVID-19. Peste 40.000 de persoane traversează frontiera Republicii Moldova în fiecare săptămână.

loading...

Comments are closed.