Alte știri

VIDEO // 250 de salvatori și pompieri au fost ridicați pe alertă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 250 de salvatori și pompieri cu 70 de autospeciale din cadrul Direcțiilor regionale căutare salvare nr. 1 și nr.2 din municipiile Chișinău și Bălți au fost ridicați pe alertă în dimineața zilei de 21 mai.

La ora 6:00 alarma i-a mobilizat de urgență pe angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cele două subdiviziuni. Aceștia s-au prezentat la detașamente și s-au echipat pentru a fi gata de intervenții în situații excepționale.

Scopul mobilizării efectivului de trupă și comandă este de a verifica nivelul de pregătire a salvatorilor la lichidarea consecințelor situațiilor de urgență și excepționale pe teritoriul țării. Punerea în aplicare practică a planurilor, instrucțiunilor privind antrenarea forțelor și mijloacelor Inspectoratului la intervenții în situații excepționale.

Odată cu prezentarea acestora în subdiviziuni, salvatorii au fost mobilizați pentru o deplasare în coloane spre comuna Zagarancea, raionul Ungheni.

Aici angajații IGSU vor participa în mai mulete aplicații de teren și le vor fi testate capacitățile de intervenție în cele mai dificile situații de risc inclusiv pe timp de noapte.

loading...

Comments are closed.