VIDEO // Când va avea loc prima ședință la Guvern a grupului care va monitoriza evoluția prețurilor

Igor Dodon, monitorizarea prețurilor, inițiative, Guvernul Chicu, Ion Chicu, Zinaida Greceanîi

Săptămâna aceasta, la Guvern, va avea loc prima ședință a grupului de monitorizare a prețurilor pe piața din țară, creat la solicitarea președintelui țării, Igor Dodon.

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după ședința tradițională de la Președinție, convocată în fiecare zi de luni de șefu statului, Igor Dodon.

Premierul a declarat că acest grup va fi condus de vicepremierul Sergiu Pușcuță, ministru al Finanțelor.

”Obiectivul principal al grupului va fi monitorizarea formării prețului și argumentele creșterii acestora”, a declarat premierul.

Șeful Guvernului a comentat și creșterea prețurilor la combustibil, înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute. Premierul a explicat că imediat după 1 ianuarie are loc ajustarea prețurilor la noile accize.

„Aceasta are loc pe parcursul mai multor ani”, a spus premierul.

Potrivit lui Chicu, un alt motiv care a nfluențat creșterea prețurilor la combustibil este majorarea acestuia pe piața internațională și situația din Iran.

”Vom monitoriza ca orice evoluție în sus sau jos a prețurilor să fie argumentată”, a declarat șeful Guvernului.

Președintele țării, Igor Dodon, a solicitat, la 15 ianuarie, Guvernului să monitorizeze săptămânal formarea prețurilor pe piața din Republica Moldova. Șeful statului a precizat că acest mecanism a fost implementat destul de eficient în perioada Guvernului Greceanîi (2008-2009), pe când deținea funcția de prim-vicepremier.

Președintele susține că statul trebuie să monitorzeze evoluția prețurilor pe piață, în special a prețurilor la produsele sociale.

Declarațiile de presă după ședința de lucru a Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu:

Citește și: Maia Sandu a aflat DIN PRESĂ despre candidatura PPDA în circumscripția Hâncești

Total
0
Shares
Total
0
Share