Alte știri

VIDEO // Caracatița puterii: Neamurile PAS capturează statul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova se transformă pe zi ce trece într-o parodie de țară, condusă de clovni, verișoarele și cumetrele președintelui Maia Sandu. Această femeie, aparent inofensivă, a evoluat ca și politician spunând practic doar minciuni. Vă amintesc pe scurt doar despre minciuna precum că nu a fost membru PLDM. De fapt, propaganda a crescut-o pe Maia Sandu ca și lider politic. Iar acum, ajunsă sus, având întreaga putere în stat, ea își arată adevărata față și își demonstrează incompetența. Nimeni nu poate să mă contrazică și să-mi spună ce schimbare în bine s-a produs în țara noastră, de când oamenii buni au pus mâna pe președinție, guvern și Parlament. Și ce face Maia Sandu cu toată această putere? Face show-uri de ”trii capiși”, dacă-i să-l citez pe actorul Sergiu Voloc, căruia se pare că i-a ajuns cuțitul la os și nu mai poate să tacă.

O să-i răspund eu lui Sergiu Voloc și o să vă spun și vouă cu ce ne impresionează actuala guvernare. Cu cinismul și cretinismul de care dau dovadă. Au criticat, până a ajunge la putere, așa zișii hoți care măresc tarifele, au criticat corupția și cumătrismul, ca noi acum să avem tarife și mai mari decât pe timpul hoților, iar cumătrismul este mai evident decât oricând. Republica Moldova a ajuns să fie prima țară din lume unde președintele își numește cumătrul în funcția de Prim-ministru. Nu-i oare asta impresionant? Pentru că da, Maia Sandu este cumătră cu Natalia Gavrilița, ia botezat copiii. Dar nouă, Maia Sandu ne spunea poveşti despre filtre de integritate şi meritocrație. Acum sper că e mai clar pentru unii și cum a ajuns verișoara Maiei Sandu, Anastasia Taburceanu, purtător de cuvânt al Guvernului. A fost straniu pentru mine că în actualul Guvern, soțul Nataliei Gavrilița a rămas fără vreo careva funcție. Și asta pentru că atunci când Maia Sandu era Prim-ministru, cumătrul său, soțul Nataliei Gavrilița, a fost numit în funcția de consultant al Prim-Ministrului, responsabil pe domeniul organelor de forță și prevenirea spălării banilor. Iar acum, după ce în presă au apărut informații despre casa de milioane nedeclarată a Nataliei Gavrilița, premierul a anunțat că a divorțat. Așa o despărțire bruscă ridică multe semne de întrebare, iar mulți oameni sunt de părerea că e un divorț fictiv, Gavrilița recurgând la asta pur și simplu ca să-și ascundă în continuare averea.

Cumătră cu Maia Sandu este și deputatul PAS, Doina Gherman. Dar nu doar verișoarele sau cumătrele Maiei Sandu s-au ales cu funcții în stat, dar și mătușele celor care finanțează PAS. Tatiana Răducanu, o ex-judecătoare cu multe dosare pierdute la CEDO, a fost numită de Maia Sandu membru al Consiliului Suprem de Securitate. Tatiana Răducanu este mătușa lui Alexandru Machedon. Iar pentru că finanțează PAS-ul cu bani, mai multe surse mi-au spus că Machedon țintește funcția de șef al SIS. Maia Sandu nu a uitat nici de soțiile oamenilor ei fideli din pază. Vasile Popa, bodyguardul care a făcut mult timp „voluntariat” pentru Maia Sandu, a fost numit șef, deocamdată interimar, al SPPS. Iar soția acestuia, Zinaida Popa, a ajuns mai întâi consilier, apoi deputat pe lista PAS. Totuși Zinaida Popa a renunțat la funcția de deputat pentru a rămâne consilier, ea fiind și liderul fracțiunii PAS din CMC și despre care se zvonește că ar fi candidatul PAS pentru funcția de Primar al Chișinăului. Aflând deja toate astea, sper că deja ați înțeles de ce Machedon a schimbat Platforma DA pentru PAS. Cât despre Popa, fostul bodyguard al lui Filat, vă amintesc cum Maia Sandu mințea și zicea mai întâi că n-are pază de corp, iar apoi, că Vasile Popa face voluntariat.

Alte rude cu funcții sunt cunoscute, sau poate nu. Verișoara Maiei Sandu, Tatiana Batin, a ajuns șef de cabinet al președintelui Parlamentului. Fosta soacră a deputatului Dumitru Alaiba, Jana Costachi, a fost numită în funcția de secretar de stat la MAI, iar concubina deputatului Eugeniu Sinchevici, Corina Musteață, a fost angajată la MAEIE. Toate aceste numiri s-au făcut fără nici un fel de concursuri publice, nici măcar mimate. Pur şi simplu numiri în bază de cumătrism. Şi când îmi amintesc cât de frumos mințea Maia Sandu când vorbea despre promovarea oamenilor şi formarea echipei politice a oamenilor buni. Minciuni frumoase care au făcut-o președinte, minciuni care i-au adus 63 de verișori, cumătri, clovni şi oameni docili în Parlament. Oameni care deja îi dezamăgesc chiar şi pe cei mai înflăcărați susținători ai PAS.

Maia Sandu a fost crescută politic de propagandă, dar a fost adusă în politică de PLDM. Recent, în mare secret, Maia Sandu a mers într-o vizită privată la Viena, iar presa a scris că a fost la un prieten de-al ei, Victor Bodiu. Acesta e un fost lider al PLDM, la un moment dat şi candidat al lui Filat pentru funcția de primar al Chişinăului. Dar cel mai important este că Dumitru Alaiba e finul de cununie al lui Victor Bodiu, care a deținut şi funcția de Președinte al Consiliului de Administrație a BEM. Iar când se fura de la BEM, finul Alaiba scria în presă că „totul va fi bine cu Banca de Economii”. Unde-i Banca de Economii astăzi? Vă mai întrebați unde-i miliardul şi cine l-a furat? Eu vă amintesc apropo că Maia Sandu, dar şi Igor Grosu, au votat pentru acordarea garanțiilor de stat către BNM. Asta a şi însemnat furtul miliardului. Întrebații pe ei de ce au făcut asta. Întrebați-l şi pe Dumitru Alaiba de ce a şters articolul despre BEM.
(Maia a votat pentru BEM)

Există şi oameni buni care se ruşinează cu rudele lor, sau nu ştiu din ce motive refuză să recunoască adevărul, chiar dacă tot partidul lor vuieşte, dar şi presa deja scrie. De exemplu, deputatul troll, Victor Spînu ar fi verişor cu ministrul offshore, ce striga libertate lui Filat, Andrei Spînu. Iar deputatul anonim, Maria Pancu, ar fi mătuşa Maiei Sandu. Ambii au negat relațiile astea de rudenie, dar nici în detalii nu au vrut să intre. Precum şi ministrul MAI, Ana Revenco, a negat că este verişoara fostului ministru al lui Filat, Dorin Recean. Cu toate că oamenii din cercul apropiat al Anei Revenco mi-au spus clar, ea este rudă cu Recean. Iar pentru că era prieten bun cu tatăl Anei Revenco, director la Moldsilva este Dumitru Cojocaru, iar asta înseamnă în continuare tăieri ilicite de păduri. Și nu este exclus faptul că pe viitor vom mai vedea angajări în baza cumatrismului. Falși, ipocriți și mincinoși, cam așa sunt majoritatea celor din PAS, doar cine seamănă, se adună.

Autor: Ion Harghel, Radar Politic

loading...

Comments are closed.