VIDEO // Cetățean georgian, căutat de INTERPOL pentru „terorism”, reținut la intrarea în Moldova

La sfârșitul săptămânii trecute, în Aeroportul Internațional Chișinău, autoritățile de securitate au intervenit rapid în baza informațiilor operative pentru reținerea unor persoane suspectate de apartenență la organizații teroriste, informații confirmate ulterior în conformitate cu alerta INTERPOL.

Pe numele unui cetățean al Republicii Georgia în vârstă de 20 de ani, de către autoritățile de drept din Statele Unite ale Americii era emis mandat de arest pentru comiterea infracțiunii de „terorism”. Străinul s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, fiind pasager la ruta aeriană „Istanbul-Chișinău”.

Împreună cu un alt cetățean georgian de 19 ani, cei doi au fost reținuți imediat după ce au coborât din aeronavă. Aceștia au fost escortați pentru verificări suplimentare de către angajații SOPIE al SPF Aeroportul Internațional Chișinău și BDS Scorpion al IGC.

În cadrul controlului adițional, angajații Poliției de Frontieră de comun cu ofițerii SIS au depistat documente care confirmă pregătirea în centre specializate de antrenament militar, precum și materiale multimedia cu conținut de natură teroristă.

Cetățeanul căutat prin INTERPOL a fost documentat și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, în timp ce cel de-al doilea cetățean georgian a fost declarat persoană inadmisibilă pe teritoriul Republicii Moldova și a fost returnat în R. Turcia.

Total
0
Shares
Total
0
Share