Alte știri

VIDEO // Coloana de mașini cu asistență umanitară oferită de România pentru lupta cu noul coronavirus se îndreaptă spre Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coloana de mașini cu asistență umanitară oferită de România pentru lupta cu noul coronavirus se îndreaptă spre Chișinău. Convoiul din 13 mașini a fost întâmpinat în vama Leușeni de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, scrie Radio Chișinău.

”Acest nou ajutor se înscrie în linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020”, a transmis Ambasada României în Republica Moldova.

Prim-ministrul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, va participa astăzi, 19 februarie, la ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare din partea Guvernului României, necesară în combaterea pandemiei generate de virusul Sars-CoV-2.

Evenimentul va începe la ora 12.00în Piața Marii Adunări Naționale. La ceremonie vor participa președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, Ministrul al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat.

Programul ministrului afacerilor externe va include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum și participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România. Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relația specială dintre cele două state, precum și de a asigura cetățenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care își menține și onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuții aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relației bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum și continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a procesului de reforme.

Citește și: Maia Sandu, prinsă cu minciuna! DOCUMENT OFICIAL

loading...

Comments are closed.