(video) Conflict între Președinție și Guvern. Klaus Iohannis îi solicită demisia premierului Dăncilă

klaus ionannis, viorica dancila, conflict intre guvern si presedinte, prim ministrul romaniei

Președintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru, scrie Agerpres.

Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României“, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus că PSD doreşte să acapareze politic Banca Naţională a României (BNR).

Este foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării şi chestionează această independenţă (n.r. a BNR). Acest lucru s-a putut vedea din declaraţiile unor personaje din conducerea PSD şi mă îngrijorează. BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis avea programată o întâlnire, vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici însă premierul l-a anunțat telefonic pe președinte că nu mai vine la discuțiile care ar fi avut ca temă conflictul guvernului cu BNR.

Președintele a amintit de jurământul depus de premierul Viorica Dăncilă la învestirea în funcţie – “Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Este jurământul pe care îl depunem noi care obţinem şi îndeplinim după aceea demnităţi publice. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad litteram Constituţia, legile ţării, asta înseamnă şi că se respectă principiul colaborării loiale, că se respectă nevoia de consultare în interesul statului român, între preşedinte şi prim-ministru, că se respectă deciziile CCR, toate acestea în interesul României şi al românilor. Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele venite de la partid. Având în vedere acestea, eu retrag încrederea doamnei Dăncilă”, a precizat Iohannis.

Sunt trei luni (n.r. – de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României“, a spus Iohannis.

Total
0
Shares
Total
0
Share