Alte știri

VIDEO // Cu ușile, geamurile sparte și pereții dărâmați. Așa arată Consulatul Onorific al Moldovei la Beirut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu ușile, geamurile sparte și pereții dărâmați. Așa arată Consulatul Onorific al Republicii Moldova din Capitala Libanului, Beirut, după explozia catastrofală de ieri. Acesta se află la circa cinci kilometri de epicentrul exploziei. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Consulatul a activat și astăzi.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, niciun angajat al instituției, din cei circa 16, nu a fost rănit întrucât în momentul producerii exploziei Consulatul era închis. Din numărul total de lucrători, doar unul este cetățean al R. Moldova. Este vorba de Svetlana Gamurari.

„În momentul producerii exploziei nimeni nu era la serviciu. Noi începem lucrul la ora 08:30 și terminăm în jurul orei 14:00. Când am venit în această dimineață la serviciu am văzut geamurile și ușile sparte. În oficiul unde eu stau au fost sparte două geamuri și a căzut tavanul în baie”, a spus aceasta pentru tv8.md.

Lucrările de reparație au început dis-de-dimineață. Acestea sunt efectuate de către o companie din Liban și până deseară urmează a fi finisate.

Consulatele onorifice diferă de consulatele obișnuite prin faptul că consulii pot fi cetățeni străini, ei nu au atribuții diplomatice și doar promovează țara noastră în mediile de afaceri din străinătate. La necesitate, pot oferi asistență cetățenilor noștri în comunicarea cu autoritățile statului de reședință.

Sursa: tv8.md

loading...

Comments are closed.