Politic

(video) Cum arată casele lui Călugăreanu, Terguță și Negruță? „E ușor să vorbești de morală dintr-o locuință de lux”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepreședintele organizației de tineret al Partidului Democrat din Moldova, Ion Harghel, care este și autorul emisiunii „Într-un PAS bun”, în noua sa ediție a vorbit despre casele slugilor fidele a clanului Filat – Țopa. Drept protagonoștii acestei ediții au fost jurnaliștii Ion Terguță și Vitalie Călugăreanu, dar și economistul, Veaceslav Negruță, care în perioada aflării sale în Guvernul Filat a reușit să își construiască o casă de toată frumusețea la Trușeni.

Primul despre care a vorbit Ion Harghel în emisiunea sa, este fostul ministru al Finanțelor în perioada 2009-2013, Veaceslav Negruță, despre integritatea căruia, Maia Sandu spunea că este gata să bage mâna în foc. Anume Negruță însă a fost ministru în perioada când Filat și Platon puneau la cale devalorizarea sistemului bancar și era imposibil ca acest ministru să nu fi fost la curent, Harghel nu exclude că și Negruță ar fi fost părtaș.

” În 2009, când a venit în funcție, Negruța a declarat un venit de doar 95 121 lei și o casă nefinalizată la Trușeni despre care spunea că ar avea doar 120 m2. În 2010 veniturile lui Negruță însumau deja 197 972 de lei și din declarația de avere dispărea casa din Trușeni. În 2011 casa de la Trușeni, cu o suprafață deja de 152,5 m2 reapare în declarația de avere a lui Negruța și veniturile anuale însumau deja 219 421 lei.

Conform Adevărul.ro, casa pe care o vedeți pe ecran, în anul 2011, ministrul Negruta o evalua la un preț de doar 33 000 lei, iar în 2012 valoarea acesteia era de aproape 1 milion de lei. Desigur că pe lângă casa de lux din suburbia Chișinăului, Negruța mai are și câteva automobile, apartament în Chișinău, a și trăit mai mult decât decent și a reușit cumva, greu cum ar spune Inga Grigoriu, să-și ridice această casă.” spune autorul emisiunii „Într-un PAS bun”.

Al doilea protagonist al emisiunii este Ion Terguță, cel care a suferit un eșec colosal pe circumscripția Nisporeni, din partea lui Vlad Plahotniuc. Ion Terguță, înainte de a deveni purtător de cuvând al PLDM-ului și om de încredere al blocului ACUM, avea funcția de jurnalist, mai mult de atât, a fost director al agenției media „MIR”, fapt pentru care a fost decorat de Vladimir Putin cu „Ordinul Prieteniei”. Totodată, Terguță a fost inclus în Guvern de către Vlad Filat, reușind astfel prin intermediul unor ONG-uri să „pape” niște granturi.

Din toată activitatea sa, Terguță își construiește din 2012 o casă de lux în orășelul Durlești, din suburbia capitalei. Ion Harghel prezintă o viziune asupra acestei case, totodată, acesta spune și despre un apartament și un automobil la scară. „În așa condiții e ușor să vorbești de moralitate și despre cât este de bună Maia Sandu.” a spus vicepreședintele Tinerilor Democrați în emisiunea sa.

Cel de-al treilea „invitat” al emisiunii „Într-un PAS bun” este jurnalistul Vitalie Călugăreanu, care deși în 2010 a plecat de la Jurnal TV pentru că „nu dorește să participe la îndobitocirea moldovenilor”, în prezent a revenit la televiziunea lui Victor Țopa, pentru a face propagandă. Anume din această ocupație, Călugăreanu ar fi reușit să își o casă la Cricova, pe care o prezintă Harghel într-o secvență video.

Bloggerul Eugeniu Luchianiuc a spus despre Călugăreanu că ar fi fost plătit din plin de către Vlad Filat. Probabil de acolo și banii pentru impunătoarea casă. Despre el însă colegii săi de propagandă nu vor face nici o investigație și nici nu veți vedea casa lui la Jurnal TV.

Ion Harghel își sfârșește emisiunea prin a spune că anume din motivele întreținerii propriilor case și susțin cu atâta devotament sponsorii, cei trei protagoniști ai emisiunii, „pentru că nu doresc nici o țară înapoi, dar doresc să revină înapoi la treuca puterii, pentru a-și mări averea.”

loading...

Comments are closed.