Social

(video) De ce cresc tarifele în loc să scadă? „Experții” au schimbat discursul imediat după ce a venit ACUM la guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorul emisiunii „Radar Politic”, Ion Harghel, în noua ediție s-a întrebat, de ce cresc tarifele la energia electrică, gaze naturale și căldură, dacă ele de fapt, ar trebui să scadă. Cel puțin așa prognozau experții în acest domeniu, în anul 2018 și prima jumătate a anului 2019. Experți, care acum au început să vorbească invers.

Ion Harghel spune că noua guvernare a reușit foarte bine să camufleze foarte bine aceste scumpiri, prin desemnarea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte la Curtea Constituțională și scandalul asupra afilierii sale politice. În aceste momente, energia electrică era majorată cu 15%, iar gazul urmează să fie scumpit cu 30%.

Autorul emisiunii se întreabă de ce acum, experții au luat apă în gură, referindu-se în partidular la Sergiu Tofilat, care atunci când era PDM la Guvernare, spunea că energia electrică să scadă cu 13%, tariful la energia termică cu 15% iar tarifele la gaz, cu 30%. Iar acum, când Plahotniuc a fost schimbat de la guvernare, același expert spune că prețurile trebuie majorate și nici Papa de la Roma nu ar putea orpi asta.

Totodată, în emisiune au fost amintite și așa zisele dovezi ale lui Sergiu Tofilat, care explica că din cauza companiei Energokapital, care i-ar aparține lui Vlad Plahotniuc, moldovenii plătesc mai mult pentru energie electrică. Harghel își pune o întrebare logică, dacă Energokapital nu mai există din 2017, dacă Plahotniuc și schemele sale nu mai sunt, de ce energia nu se ieftinește dar din contra, se scumpește? „Sunt doar două scenarii, ori aceste scheme sunt fructul imaginației lui Sergiu Tofilat și compania sau aceste scheme, au fost preluate de actuala guvernare”. 

Persoana care ar trebui să vină cu explicații în acest sens, ministrul Economiei, Vadim Brânzan, spune că Dumnezeu știe ce-o să fie cu prețurile pe viitor. Tot el, a spus că nu se majorau prețurile pe vremea guvernării precedente, doar din simplul motiv că Plahotniuc lovea cu pumnul în masă.

De menționat că anume în perioada guvernării democrate, a avut loc singura ieftinire din ultimii 10 ani, cu 10%.

loading...

Comments are closed.