Politic

(video) Deputatul Igor Munteanu i-a organizat vizite lui Plahotniuc în SUA, iar Inga Grigoriu indică o casă în Sângera de doar 1500 euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul fostului bloc ACUM, Igor Munteanu, se pare că în perioada când era Ambasador la Washington îi organiza diverse întâlniri liderului PDM, Vlad Plahotniuc, chiar dacă în prezent neagă acest lucru. Iar deputatul din Platforma DA, Inga Grigoriu, are în suburbia Chișinăului, orașul Sângera, două case de locuit. La una din case, Inga Grigoriu a indicat o valoare a bunului imobil de doar 31 886 de lei, sau puțin peste 1500 de euro.

Acestea, dar și alte dezvăluiri au fost făcute de către Ion Harghel, în cadrul emisiunii online de autor, „Într-un PAS bun”.

„Această casă Inga Grigoriu a indicat în declarația de avere că o are din 2007 și a indicat la valoarea bunului doar 31 886 lei. Acum să-mi spuneți, cine nu și-ar dori o casă în suburbia municipiului Chișinău de 104 m² și 10 ari suplimentari, cu doar 1500 de euro? Mai mult, Inga Grigoriu din 2014, adică de când spun ei că în țară e tot mai rău și mai rău, își construiește tot în Sângera, o casă de 120 m/2. În declarația de avere nu a indicat valoarea acestui bun, dar presupun că va fi ca în primul caz, maxim 2000 de euro. Concluzia? Numai săraci și cinstiți nu sunt deputații lui Andrei Năstase.”, a menționat Harghel.

Despre Igor Munteanu, un aprig critic al președintelui PDM, Vlad Plahotniuc, Harghel a amintit că în perioada când acesta ar fi trebuit să reprezinte interesele Republicii Moldova peste ocean, reprezenta în realitate interesele lui Plahotniuc, organizându-i mai multe întâlniri cu diverși oficiali americani.

„După cum puteți vedea și din imaginile video, Munteanu i-a organizat lui Plahotniuc multe astfel de întrevederi. Nu știa cine-i atunci Plahotniuc? Cu siguranță da. Acum eu l-aș întreba când a fost sincer, când minte acum că Plahotniuc ar fi răul absolut, sau când îl prezenta pe Plahotniuc americanilor ca fiind politicianul care vrea și poate schimba lucrurile din Republica Moldova?”, s-a întrebat autorul.

În vizorul autorului emisiunii „Într-un PAS bun” a intrat și deputatul Liviu Vovc, al cărui tată, care se numește tot Liviu Vovc, a fost unul din cei 16 funcţionari din domeniul sănătăţii, reţinuţi de CNA în aprilie 2014, în cadrul unui dosar de trucare a licitaţiilor pentru cumpărarea echipamentului şi a accesoriilor medicale. Despre deputatul Dinu Plângău, Harghel a menționat că întreaga sa familie face parte din așa-numitul sistem corupt controlat de PDM, mama lui Plângău fiind angajată a Serviciului Fiscal de Stat, fratele acestuia fiind Procuror, iar tatăl său activând la fostul CCCEC, actualul CNA.

„În general familia acestuia reprezintă în prezent sistemul corupt împotriva cpruia ar lupta Plângău. Mama acestuia este angajata Serviciului Fiscal de Stat, iar fratele lui face parte din așa-zisa armată de Procurori despre care Năstase și Maia Sandu spune că este controlată de același Vlad Plahotniuc. Tatăl lui Plângău la fel a fost parte a sistemului, activând în Garda Financiară și la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. Și din salariul lor de bugetari au reușit să-l întrețină cumva pe deputat, ori acesta nu a indicat în declarația de avere nici o sursă de venit.”, se mai spune în emisiune.

Au mai fost vizați și deputații Dan Perciun, despre care autorul a menționat că a făcut parte din Guvernul minoritar PDM-PLDM, votat și de comuniștii lui Voronin. Perciun ar fi primit bani în plic de la Ilan Șor ca supliment la salariu. Iar despre Mihai Popșoi autorul a spus că acesta a făcut în 2015 campanie electorală în Vadul lui Vodă pentru PCRM, tatăl acestuia ajungând consilier local pe listele comuniștilor, iar ulterior a aderat la socialiștii lui Igor Dodon.

 

 

loading...

Comments are closed.