VIDEO // Dizolvarea Parlamentului pentru că așa au dorit Maia Sandu și PAS este un precedent periculos, atrage atenția Alexandru Tănase

Precedentul când un grup minoritar foarte mic reușește să dizolve Parlamentul, doar din cauza că se află în combinație cu Președintele, este unul periculos și el poate fi replicat și pus în aplicare inclusiv în alte circumstanțe, a atenționat Alexadru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale, în timpul emisiunii Puterea a Patra de la N4.

Fostul șef al Înalte Curți a mai spus că cetățenii trebuie să înțeleagă acum că Maia Sandu, care astăzi este admirată de toată lumea, nu este ”Împărat și nici Regină, și nu este veșnică, își va încheia și ea mandatul”.

”Pornind de la teoria ciclurilor politice, ‘după stânga vine dreapta, după dreapta vine stânga’, nu este exclus să ne pomenim cu un președinte care va face același lucru, care va dizolva un Parlament funcțional, acuzându-l de corupție”, a declarant Tănase.

În opinia fostului judecător și președinte al CC, acuzațiile de genul ”cel mai corupt Parlament” sunt chestii subiective, deoarece nu există o certitudine în acest sens, nu se spune nici măcar cine sunt deputații corupți.

”Atunci când investeau Guvernul Sandu nu erau corupți, iar acum au devenit, peste noapte, corupți?”, s-a întrebat retoric Alexandru Tănase.

”Care este soluția? Să avem politicieni iobagi propriilor partide care niciodată nu s-ar desprinde de el? Aceasta ar fi contra Constituției și contra logicii democrației. În toată lumea Parlamentele se reconfigurează”, a criticat Tănase și declarația parlamentară despre traseismul politic, subliniind că majoritatea deputaților care și-au dat votul pentru acest document politic au trecut prin 3-4 partide și nu sunt ”virgini politic”.

Amintim că Parlamentul a fost dizolvat prin decretul prezidențial din 15 aprilie 2021, după ce deputații au eșuat să voteze un alt Cabinet de miniștri, iar alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 iulie curent.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share