Politic

(video) Dosarul de „parașutist” politic al lui Oazu Nantoi: Toate proiectele politice în care a fost implicat el – au eșuat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorului videoblogului „Într-un pas bun”, Ion Harghel a vorbit ieri în noua sa emisiune despre dosarul lui Oazu Nantoi, pe care l-a catalogat drept cel mai mare traseist politic din Republica Moldova. Harghel menționează că Nantoi a făcut parte dintr-un grup foarte mare de partide politice la care se alătura atunci când exista posibilitatea ca acestea să ajungă la guvernare, sau se aflau la guvernare.

Oazu Nantoi în momentul de față este consilier municipal, a ajuns în CMC pe listele Partidului Popular European din Republica Moldova, condus de Iurie Leancă. Cu toate acestea, presa afiliată opoziției îl prezintă pe acesta ca fiind analist politic și expert în domenii diferite.

Istoria politicianului Oazu Nantoi a început în anul 1989, alături de Iurie Roșca care a trădat cursul pro-românesc al țării ulterior, acesta conducea Frontul Popular, mai mult de atât, Nantoi ocupă funcția de vicepreședinte al Sfatului Frontului Popular. Aventura lui Nantoi nu a durat mult alături de Roșca, iar în 1990 acesta formează Partidul Social Democrat. Concomitent, în perioada 1992-1994 și 1996-1998, acesta ocupa funcția de membru al Senatului Fundației Soros din Republica Moldova.

În 1996, PSD-ul lui Nantoi îl susţine deschis pe Petru Lucinchi la alegerile prezidenţiale, singurul partid care a făcut acest lucru. În 2004, Oazu Nantoi vinde PSD-ul lui Eduard Muşuc, un proiect politic al comuniştilor lui Voronin. La alegerile locale din 2007, Oazu Nantoi sare cu parașuta pentru a demonstra susținerea sa față de Vlad Filat.

În 2009, Oazu Nantoi aderă la Partidul Democrat din Moldova şi îl susţine activ pe Marian Lupu. Iar din 2009 până 2010, Nantoi a fost deputat pe listele PDM. Traseistul Nantoi pleacă din PDM, pentru a adera, în 2015, la PPEM-ul lui Iurie Leancă. La alegerile locale din 2015, Nantoi îl susține Dorin Chirtoacă, dar devine consilier municipal pe listele PPEM.

În anul 2016, chiar dacă ocupa funcția de prim-vicepreședinte al PPEM, iar Iurie Leancă, liderul acestuia participa la alegerile președintelui Republicii Moldova în calitate de candidat, acesta decide să o susțină pe Maia Sandu, motiv pentru care a fost exclus din partidul din care făcea parte. „În 2018, paraşutistul politic Oazu Nantoi este deja alături de Andrei Năstase. Nantoi este şi unul dintre fondatorii Platformei Demnitate şi Adevăr, finanţată şi condusă din umbră de oligarhii Victor şi Viorel Ţopa”, mai spune vloggerul.

Harghel consideră că Oazu Nantoi, persoana care s-a implicat în atâtea partide politice, care a susținut atâția politicieni este greșit plasat drept analist politic și expert. Bloggerul afirmă că discursul lui Oazu Nantoi depinde în mare parte de banii care îi sunt oferiți și anume el este una din persoanele responsabile de situația precară și de lipsa de cultură politică cu care se confruntă societatea noastră. Anume Nantoi a invitat să votăm pe Filat, care a furat miliardul, să susțină pe Petru Lucinschi cel care a creat cel mai mare clan politic din țara noastră.

Autorul vlogului „Într-un pas bun” consideră că toți politicienii trebuie să se ferească de Oazu Nantoi, căci acesta ar purta ghinion. Toți cei pe care parașutistul i-a susținut au suferit eșec. Roșca și Lucinschi sunt la coșul de gunoi al politicii moldovenești, Filat la pușcărie, Năstase și Sandu au pierdut alegerile, Leancă nu va mai accede în Parlament iar Diacov a pierdut conducerea PDM-ului.

Rubrica „DOSAR” îi va viza pe toți oportuniștii din politică care vă mint de la independență până în prezent, care au slujit toți politicienii perindați pe la putere, dar care se dau drept oameni integri.

loading...

Comments are closed.