Alte știri

VIDEO // Filat nu e hoț? Maia Sandu au uitat de MILIARD. De unde vin MILIOANELE la PAS?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Filat nu e hoț? Maia Sandu au uitat de MILIARD. De unde vin MILIOANELE la PAS?

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Paradoxal, dar în timp ce unii politicieni susțin că din cauza altor politicieni, poporul nostru este din ce în ce mai sărac, moldovenii, mai ales în timpul campaniei electorale, donează partidelor, cel puțin pe hârtie, milioane și milioane de lei. Iar pe lângă donațiile de milioane, același popor sărac, din bugetul de stat, mai și achită lunar unor partide sute de mii de lei. Practic dăm bani politicienilor ca aceștia să ne mintă. Igor Grosu de exemplu, fără nici o jenă, spune că PAS primește din bugetul de stat, lunar, suma de 550 000 de lei. Și dumnealui îi pare acest lucru normal. În plus, din donațiile oamenilor, PAS ar mai fi colectat 2,6 milioane de lei. Grosu a zis că majoritatea donatorilor sunt persoane fizice, oameni simpli care au dat partidului acțiune și solidaritate 10, 20 sau 50 de lei. Ok, să admitem că așa și este. Însă cu așa sume modeste, aduni doar câteva mii de lei, dar milioanele? De unde vin milioanele la PAS?

A cere donații pentru a tipări ziare propagandistice este o crimă, spunea deputatul Platformei DA, Inga Grigoriu, acuzând astfel PAS că se ocupă nu cu informarea cetățenilor, dar cu dezinformarea acestora. În plus, ca să tipărești 3 milioane de ziare, ai nevoie de cel puțin 3 milioane de lei. Întrebați la orice tipografie și o să vă spună că un ziar tipărit costă 1 și 10, 1 leu și 20 de bani. Dar PAS a mai tipărit pliante, calendare, chipiuri, corturi, genți și multe alte lucruri care costă multe milioane de lei. Numai un panou publicitar stradal costă în jur de 450 de euro lunar, iar PAS are sute de panouri prin toată țara. Calculați și voi.

Iar propaganda PAS se face și în spațiul virtual. Reclamele PAS apar și pe Viber, Instagram, portaluri de știri. Ei sunt acum peste tot. Săptămânal, pe Facebook, doar pagina oficială a partidului cheltuie peste 36 000 de lei pe reclame. Vă imaginați, un bătrân cu pensia de 1200 de lei, ar aduna această sumă în tocmai 2 ani și 6 luni. Dar în câți ani ar aduna cele 550 000 de lei pe care lunar PAS îi primește din bugetul de stat? Ce-ar fi fost dacă în loc ca acești bani să meargă la PAS, lunar, câte o tânără familie din Moldova ar fi primit o casă nouă? Doar din bugetul PAS pe ultimii doi ani s-ar fi procurat 24 de case, s-ar fi creat 24 de familii. Dar, când ești om bun, probabil nu te mai gândești la asemenea lucruri, la nevoile oamenilor. Și e trist că unii moldoveni chiar își pun speranța în acest partid, creat apropo din minciună și ipocrizie . Nu credeți? Atunci priviți ce spunea Maia Sandu acum ceva timp despre finanțarea partidelor și cum nu este de bun simț ca în campaniile electorale, partidele să cheltuie milioane de lei. Ca astăzi, PAS, să fie vicecampion la cheltuieli. Astfel, la data de 17 iunie, PAS raportase cheltuieli oficiale de 2 339 273 de lei. Dar câte milioane cheltuie PAS neoficial?

În general, dacă este să-i dăm crezare Maiei Sandu, atunci dânsa a devenit foarte bogată. Și asta pentru că în 2015, Maia Sandu spunea că în Moldova nu poți face un partid politic dacă nu ești foarte bogat. Ulterior ce a fost? Exact, Maia Sandu a creat Partidul Acțiune și Solidaritate care astăzi cheltuie milioane de lei.

Și dacă tot am vorbit până acum de bani, de milioanele de lei aruncate în această campanie electorală, nu vă pare straniu că PAS deja nu mai scoate nici un cuvânt despre furtul miliardului? Doar începând cu 2015, la televizor și pe la proteste, ăștia din PAS țipau că vor întoarce miliardul, că vor face așa încât miliardul să fie scos de pe umerii cetățenilor. Nu vă pare ciudat că Maia Sandu, cea care ne promitea că personal va face lumină în acest caz, și care a mers și la Bruxelles cu 50 000 de semnături ale moldovenilor prin care solicita asistența Uniunii Europene și în investigarea furtului miliardului, astăzi se spală pe mâini și spune că nu-i de competența ei așa ceva? Oare nu-i dovadă asta de ipocrizie și că furtul miliardului a fost folosit de Maia Sandu doar pentru a ajunge la putere?

Dar PAS nu a uitat doar de furtul miliardului, dar și de cei care ar fi fost implicați în acest jaf. Tinerii PAS au organizat un flashmob în fața penitenciarului 13, afișând și un panou cu diverși politicieni, cu ideea că iată după alegeri ei vor ajunge după gratii. Că-i un mesaj ieftin și populist, e clar pentru toată lumea. Dar iată că de pe acel afiș a lipsit Vlad Filat, nu-i prea clar. Adică cum să-l acuzi pe Șor de exemplu că-i hoț, dar să nu zici nimic despre cel care vorbea cu Ilan Șor la telefon despre bani, credite și bănci? /// Cum PAS îl pune pe Dodon pe așa afiș, dacă în 2019 Maia Sandu bea șampanie cu Igor Dodon, iar PAS se lăuda că guverna bine țara împreună cu PSRM? Apropo, de ce pe afiș lipsește Renato Usatîi? Doar Maia Sandu zicea despre acesta că este precum Vlad Plahotniuc. Poate că PAS nu-l crede hoț pe Vlad Filat din simplu motiv că ex-liderul PLDM este tatăl politic al Maiei Sandu și întregului ei partid? Dacă Filat e hoț, respectiv din hoții a primit bani la timpul ei și Maia Sandu, Grosu, Alaiba, Spînu și toți cei ce au fost membri ai PLDM? Sunt întrebări care ar trebui să vă dea de gândit și întrebări care ar trebui să le adresați celor din PAS care umblă acum pe la porțile voastre și vă mint că ei vor aduce vremuri bune.

Nu poți aduce vremuri bune, cu bani murdari. Nu pot aduce vremurile bune, oamenii care au guvernat deja rău țara. Au promis că vor întoarce miliardul, dar au uitat de el. Precum au uitat și de celelalte promisiuni. Iar după alegeri vor uita, din nou, de întregul popor.

Autor: Ion Harghel, radarpolitic.md

loading...

Comments are closed.