Politică

(video) Igor Dodon încearcă să mascheze federalizarea cu „autonomie puternică” pentru Transnistria?!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele ţării, Igor Dodon, se jură că nu s-a gândit la federalizarea Republicii Moldova atunci când a propus o autonomie lărgită pentru regiunea transnistreană. Cu toate astea, refuză să ofere detalii despre noul său concept prin care regiunea din stânga Nistrului ar urma să primească un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice, informează Publika.md.

„Nu poate fi federalizare. Nu va fi acceptată de nimeni, nici din Est, nici din Vest. La această etapă, coaliţia de guvernare nu este gata să examineze statutul Transnistriei. Dar asta nu înseamnă că noi nu avem o poziţie. Statul şi rezolvarea politică, este următoarea etapă. Depinde cum noi, coaliţia o să trecem peste provocările care sunt în faţa majorităţii parlamentare, avem alegeri locale, politica fiscală care trebuie să o discutăm cu FMI, reforma Justiției, securitatea energetică. Dacă vom trece cu succes, dacă vom avea consens exterior, vom discuta şi despre statutul Transnistriei, ce fel de autonomie, cât de lărgită”, a menţionat Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

Amintim că în luna iunie curent, Publika.md a intrat în posesia unui material video, care confirmă faptul că Igor Dodon vrea federalizarea Republicii Moldova. Șeful informal al PSRM, Igor Dodon, a cerut, la insistența Moscovei, ca liderul PDMVlad Plahotniuc, să accepte federalizarea Moldovei. Dodon a venit cu aceste solicitări la sediul democraților, pe data de 7 iunie.

loading...

Comments are closed.