Alte știri

(video) Înțelegerea lui Dodon cu Năstase: Președinția pentru Primărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Chișinău va ci cedată Platformei DA, iar în schimb, Dodon a primit asigurări de la Năstase că-l va ajuta să câștige un nou mandat de președinte. Despre acest lucru a vorbit Ion Harghel într-o nouă ediție a emisiunii „Radar Politic”.

„Tot mai multe voci, printre care și ex-premierul Ion Sturza, spun că viitorul Primar al Chișinăului este ca și ales, la mijloc existând o înțelegere între PSRM și ACUM. Alte surse sunt mai exacte, spun că înțelegerea reală este de fapt între Dodon și Andrei Năstase. Ecuația fiind simplă – Ion Ceban va face tot posibilul să piardă în fața lui Năstase, iar liderul Platformei DA va avea grijă ca la alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu să piardă în fața lui Igor Dodon. O ipoteză cred eu  destul de plauzibilă, fiind cunoscut faptul că Dodon își dorește extrem de mult un al doilea mandat prezidențial, iar Năstase dorește o tribună politică care să-i ofere vizibilitate maximă și care să-i permită să o detroneze pe Maia Sandu.”, a spus Harghel în emisiune.

Autorul a atras atenția că principalul favorit pentru funcția de Primar, socialistul Ion Ceban, este mai pasiv în această campanie electorală și chiar a declarat că nu-l va mai provoca pe Năstase la dezbateri publice organizate la Arcul de Triumf, așa cum a procedat la alegerile locale trecute.

În același timp, autorul emisiunii a mai spus că Năstase va critica controlat și cu permisiune PSRM, pentru a recâștiga electoratul pro-european ce s-a dezamăgit în blocul ACUM după alianța cu Dodon. Harghel a trecut în revistă și ultimul atac de acest fel a lui Năstase, ce a declarat în cadrul unei emisiuni TV că dacă socialiștii vor câștiga Primăria, Moldova nu are viitor.

„Orice om care gândește înțelege că e o prostie afirmația lui Năstase, dat fiind faptul că inclusiv cu voturile celor din Platforma DA, Dodon a acaparat instituții mult mai influente și importante decât Primăria Chișinău, cum ar fi CNA, SIS, Curtea Constituțională, Procuratura Generală, MoldovaGAZ, Speaker al Parlamentului și multe altele. Sau noi știm că viitorul țării depinde anume de cum vor acționa aceste instituții și nu de cine va fi Primar în capitală.” se mai spune în emisiune.

De cealaltă parte, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, fost partener de proteste al lui Dodon și Năstase, a afirmat că acum, Năstase are același rol pe care-l avea Dodon la Plahotniuc, să critice controlat și cu permisiune.

Amintim că alegerile locale generale vor avea loc pe data de 20 octombrie curent.

loading...

Comments are closed.