Alte știri

(Video) Într-un „PAS” bun / Ion Harghel: Andrei Năstase și Maia Sandu se joacă de-a mama și tata!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autorul emisiunii Într-un „PAS” bun, Ion Harghel, a realizat un nou episod dedicat destrămării Blocului ACUM (PAS-DA). Harghel a atenționat despre divorțul politic dintre Maia Sandu și Năstase încă într-o emisiune precedentă, dar atunci criticilor nu le venea să creadă într-un asemenea scenariu. „Eu v-am spus că blocul ACUM s-a transformat în blocul A FOST?! Data viitoare când mai fac astfel de declarații, care par greu de crezut pentru unii la prima vedere, cel puțin să le luați în considerație, deoarece atât în PAS cât și în Platforma DA sunt suficienți oameni care au grijă să ne informeze despre ceea ce se întâmplă în interiorul acestui vinegret politic”, a spus Harghel.

Autorul declară că Maia Sandu și Andrei Năstase în sfârșit au prins la curaj și și-au oficializat divorțul lor politic. Totuși, ei au spus că, chiar dacă vor fi două fracțiuni separate, vor continua chipurile să fie uniți. „Este exact ca și soții și soțiile care divorțează dar continuă să doarmă pe paturi diferite cu partenerii lor și să locuiască în aceeași casă”, afirmă Harghel. Totodată, blocul ACUM amintește de cazul AIE, când PD, PLDM și PL semnau tot felul de acorduri între ei, dar se mâncau ca câinii pe la spate.

Harghel mai spune că Andrei Năstase a insistat până în ultima clipă ca blocul ACUM să rămână o fracțiune unită în acest Parlament, iar el să fie președintele acestei fracțiuni. Dar Maia Sandu și martorii ei nu au acceptat acest lucru, insistând ca blocul să se rupă în două fracțiuni – una PAS și alta Platforma DA. „În primul rând, acest lucru l-a dezamăgit enorm pe Dumitru Alaiba și alți mâncăi, care se prezintă ca reprezentanți ai societății civile. În al doilea rând, trebuie să cunoașteți că certurile din Blocul A FOST nu s-au oprit, deoarece în continuare ei nu se pot înțelege asupra numărului de deputați care vor alcătui fiecare fracțiune. Năstase cere paritate (nr. egal de membri), iar Maia spune că PAS merită să aibă mai muți deputați decât Platforma DA, pentru că ratingul ei este mai mare”, a menționat autorul.

Ca să mascheze acest divorț, în pofida faptului că au împreună doar 26 de parlamentari, Maia Sandu și Andrei Năstase au anunțat că ei cer primele funcții în stat. „Pentru finul lui Victor Țopa – funcția de Președinte al Parlamentului, iar pentru subalterna lui Vlad Filat – funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova, apropo, funcție pe care condamnatul Filat i-a promis-o Maiei Sandu încă în anul 2015”, a amintit Harghel.

„Știți care e culmea? Cu doar 11 zile în urmă, Partidul Democrat le-a propus celor din blocul ACUM să formeze o coaliție de guvernare, cu suficiente voturi pentru a forma un guvern funcțional, fiind gata să le cedeze funcția de Prim-ministru. Atunci Maia Sandu a dorit să pară grozavă în fața martorilor săi și a declarat la N4 că funcția de premier înseamnă prea puțin și că are prea puțină influență în stat pentru a schimba lucrurile. Iar astăzi, după ce Năstase a propus-o pentru funcția în cauză, Maia Sandu evident că a acceptat bucuroasă și a declarat că primul său PAS va fi înglodarea R. Moldova în datorii, adică va împrumuta cel puțin 200 de milioane de euro în doar primele șase luni ale anului 2019! Nici tu plan de țară, nici tu creștere economică, nimic! De să nu ne împrumutăm dacă putem?”, se întreabă autorul emisunii Într-un „PAS” bun.

Pe final, Ion Harghel concluzionează că Maia Sandu și Andrei Năstase s-au jucat de-a mama și tata – așa vede el această împărțeală de funcții: „Tu ești mama, iar eu tata, mâne dacă ceva ne schimbăm cu rolurile… Eu în rest am văzut doi ratați politici, doi oameni care nu au idee ce înseamnă politica și care nu vor sau nu pot să-și asume o responsabilitate directă în fața cetățenilor. În orice caz, nu vă panicați, după ce l-am auzit pe Vlad Plahotniuc, am înțeles că Partidul Democrat este gata să găsească consens politic în actualul Parlament ca să voteze un nou Guvern funcțional, care să asigure stabilitatea și creșterea economică pentru umătorii 4 ani în Republica Moldova. Un Executiv care să fie capabil să ducă la bun sfârșit programele începute de Guvernul Filip, precum ar fi programul Prima Casă pentru tineri sau Drumuri bune pentru Moldova”.

loading...

Comments are closed.