Alte știri

VIDEO // Localnicii din Orheiul Vechi se plâng că turiștii le creează probleme

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru majoritatea dintre noi, zilele de weekend înseamnă odihnă, însă nu și pentru localnicii din Orheiul Vechi. Sâmbătă și duminică, sute de automobile practic invadează zona, astfel ca sătenii se plâng că nu mai au parte de liniște, iar praful și zgomotul mașinilor le creează mari probleme.

Recent, aceștia păreau să fi găsit o soluție, transformând satul Butuceni în unul pietonal. Iar pentru a putea amenaja parcări și îngriji drumurile, a fost introdusă și o taxă de zece lei pentru intrare. Astfel, rezervația a reușit să înregistreze cel mai mare profit din istorie. De la începutul acestui an, în buget au ajuns peste 170 de mii de lei. Însă, chiar și așa, mulți oameni încalcă regulile și găsesc căi de ocolire, întrucât taxa de 10 lei, ar fi prea mare pentru ei, transmite Tv8.md.

Deși încă din 2012, Guvernul a decis ca vizitatorii care vin la Orheiul Vechi să fie obligați să plătească o taxă de intrare, acest lucru a fost ignorat până acum. Ion Ciobanu, susține că în iunie anul trecut, atunci când a preluat mandatul de șef al rezervației, aceasta raporta un profit puțin peste 1.600 de lei pentru primele șase luni din an. Astăzi, însă, încasările au ajuns la o cifră record.

Directorul rezervației mai spune că statul alocă bani doar pentru salariile celor 30 de angajați și serviciile comunale. Toate celelalte cheltuieli care intervin pentru amenajarea teritoriilor, parcărilor sau conservarea locurilor arheologice, trebuie acoperite din profitul complexului Orheiul Vechi.

loading...

Comments are closed.