Alte știri

(video) Plahotniuc către responsabilii de drumuri: Le vor repara din banii proprii dacă vor admite abateri!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ședința săptămânală a Partidului Democrat din Moldova astăzi s-a discutat despre evoluția proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”. Liderii partidului de la guvernare au luat act despre viteza cu care se implementează proiectul, dar și despre calitatea lucrărilor drumurilor care se repară în prezent. Despre acest lucru a anunțat liderul PDM Vlad Plahotniuc într-un briefing de presă.

„Față de graficul prestabilit avem un avans considerabil, până la sfârșitul săptămânii trecute urmau să fie finalizate 100 de tronsoane, dar noi avem deja 163 de tronsoane de drum finalizate. În acest context am cerut celor responsabili să muncească cu același avânt, astfel încât oamenii să se poată bucura cât mai curând de drumuri bune”, a spus Vlad Plahotniuc.

La capitolul calitatea lucrărilor, membrii Guvernului Filip au analizat nu doar lucrările din cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, dar și lucrările efectuate separat de primari, din alte fonduri.

„Apropo de acea porțiune de drum din comuna Biești, prezentată de unii din mass-media ca având probleme de calitate, nu este din programul „Drumuri bune pentru Moldova”, ci este proiectul local al primăriei Biești. Chiar și așa am solicitat Guvernului să facă monotorizarea tuturor drumurilor reabilitate. Mai mult, acolo unde se vor constata abateri de calitate, constructorii vor fi obligați să le facă din nou, dar deja din cont propriu”, a atenționat liderul PDM.

Spre exemplu, locuitorii din 13 sate din raionul Cimișlia deja se bucură de drumuri asfaltate. În satul Ialpujeni s-a așeazat asfaltul pe strada centrală din localitate pe o lungime de 1,7 km. În acest scop au fost cheltuiți peste 2 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.