Alte știri

VIDEO // Poliția capitalei a identificat patru cazuri de comerț ilegal cu dezinfectanți, mănuși și măști medicinale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ofițerii Secției investigare fraude economice a Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au documentat patru cazuri de activitate ilicită, privind comercializarea dezinfectanților, mănușilor și a măștilor medicinale, utilizate pentru combaterea infecţiei de tip COVID-19, transmite Telegraph.md.

În acest context, polițiștii au documentat patru persoane care comercializau prin intermediul rețelelor de socializare dezinfectanți, mănuși și măști medicinale în lipsa actelor ce atestă originea, proviniența legală și a certificatelor de conformitate și calitate a mărfurilor.

Astfel, forțele de ordine au depistat și ridicat 4 700 măști medicinale, 150 recipiente dezinfectanți medicali și 100 perechi mănuși medicinale, în valoare totală de 60 000 lei.

Pe aceste cazuri au fost întocmite procese verbale contravenționale, care urmează a fi expediate în instanța de judecată pentru examinare și decidere asupra corpurilor delicte. Conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de la 3 000 lei la 4 500 lei.

Poliția Capitalei reiterează și solicită repetat cetățenilor să nu profite de situația epidemiologică din țară și să practice astfel de activități ilegale, în defavoarea cetățenilor.

Citește și: Igor Dodon anunță tăieri de impozite și ajutoare de șomaj: Cine pot fi beneficiarii

loading...

Comments are closed.