Politic

(video) Realizatorul emisiunii „Într-un „pas” bun”: Maia Sandu îi are de proşti pe moldovenii din diaspora și le fură votul!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera PAS, Maia Sandu, îi are de proşti pe moldovenii din diaspora şi le fură dreptul de a avea propriul reprezentant în Parlamentul de la Chișinău. De această părere este Ion Harghel, realizatorul emisiunii emisiunii online “Într-un „pas” bun”, difuzată pe Facebook.

“Chiar dacă de prin 2015, Maia Sandu şi Andrei Năstase tot trâmbiţează că lor le pasă de soarta moldovenilor de peste hotare, chiar dacă de atâtea ori aceşti doi inşi au apelat la ajutorul moldovenilor de peste hotare, pentru a protesta când lor le-a trebuit, pentru a cere bani pentru tot felul de proiecte propagandistice, acum Maia Sandu cu Andrei Năstase i-au tras în ţeapă”, spune Ion Harghel.

Harghel îşi arată surprinderea că niciun moldovean din diasporă nu a trecut aşa-zisul filtru de integritate al Maiei Sandu, în schimb pe lista binomului PAS-PPDA se regăsesc transfugi din PLDM, PL, precum şi mai mulți judecători corupți.

“De filtrul Maiei Sandu au trecut totţi transfugii din PLDM, care, în 2016, cereau, sub garanţie, ca Filat să fie eliberat din puşcărie, precum este Maria Ciobanu. De filtrul Maiei Sandu au trecut şi transfugii din PL, Valeriu Munteanu şi Lilian Carp. Moldovenii de peste hotare, însă, nu au trecut filtrul Maiei Sandu. De ce oare?”, se întreabă Harghel.

Harghel a mai atras atenția asupra faptului că Maia Sandu dă dovadă de ipocrizie atunci când se compară cu moldovenii care muncesc peste hotare. Și asta deoarece lidera PAS a activat începând cu anul 1994 în toate guvernele ce au activat până în anul 2009, inclusiv în guvernele conduse de comuniștii Tarlev și Greceanîi. Iar ulterior, Maia Sandu a fost numită la fel din partea guvernului să lucreze la Banca Mondială.

“Lidera PAS se compară cu moldovenii care muncesc din greu peste hotare, spunând că-i înțelege, deoarece și ea a lucrat 2 ani peste hotare, la Banca Mondială, cu un salariu de 10 000 de dolari lunar! Câte mii primiți voi, cei de peste hotare?”, se mai întreabă Ion Harghel.

Amintim că decizia Maiei Sandu de a candida pe circumscripția 50 Europa de Vest a stârnit un val mare de critici din partea mai multor lideri ai diasporei din UE. Aceștia i-au transmis mesaje video Maiei Sandu prin care i-au spus că diaspora nu e proastă, așa cum consideră lidera PAS, și că la aceste alegeri moldovenii de peste hotare trebuiau să fie reprezentați de un moldovean din diaspora, nu de un politician de la Chișinău.

loading...

Comments are closed.