Politic

(VIDEO) Silvia Radu, noul primar general interimar al Chişinăului. Nistor Grozavu s-a retras din această funcţie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul director al companiei Gas Natural Fenosa, Silvia Radu, şi consilierul municipal al PPEM Ruslan Codreanu au fost numiţi luni, 6 noiembrie, în calitate de viceprimari ai municipiului Chişinău de către primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu. După ce a semnat dispoziţiile respective, Grozavu a anunţat că se retrage din funcţia de primar general interimar, aceasta fiind preluată de către Silvia Radu.

Nistor Grozavu i-a numit pe cei doi în funcţie după ce Consiliul Municipal Chişinău a refuzat de două ori să introducă pe ordinea de zi propunerea de numire a viceprimarilor, scrie Adevărul.ro

Potrivit legii, în asemenea caz primarul general al Capitalei dispune de dreptul de a semna dispoziţia de numire în funcţie a viceprimarilor fără acordul CMC. Totodată, Nistor Grozavu a mai semnat o declaraţie prin care a  anunţat că se retrage din funcţia de primar general al Capitalei, dar a subliniat că va rămâne viceprimar „atât timp cât va fi nevoie de cunoştinţele şi experienţa mea”.

În dispoziţia semnată de către Grozavu a fost specificat faptul că anume Silvia Radu va exercita mandatul de primar general interimar. „Asta în condiţiile în care şi Ruslan Codreanu a semnat o declaraţie prin care refuză să exercite funcţiile interimatul de primar general”, a subliniat Grozavu.

Silvia Radu a candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, iar Ruslan Codreanu este consilier municipal din partea Partidului Popular European din Moldova, condus de către Iurie Leancă.

loading...

Comments are closed.