Politic

(video) Sursele media care nu doresc să vorbească despre activitatea ilegală a lui Platon sunt plătite din Miliardomat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Videobloggerul Ion Harghel, autorul proiectului on-line „Într-un PAS bun!”, în noua sa ediție a vorbit despre un grup de surse de informație care le-a catalogat ca fiind plătite de raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon. Aceasta este singura explicație a faptului că o parte din presă trece cu vederea investigațiile care arată dovezi incontestabile a activității penale din biografia lui Platon.

Harghel menționează că nicăieri în lume presă independentă nu există, ori aceasta este angajată politic pentru a lăuda guvernarea, ori este angajată la fel politic pentru a arăta minusurile guvernării și a evidenția plusurile opoziției. Harghel spune că nu este contra ca presa afiliată opoziției să existe, singura problemă fiind finanțarea acesteia. Sursele media afiliate opoziției ar fi finanțate din spălătoria rusească cunoscută drept Laundromat sau din Miliardomat, la care, conform unor investigații realizate de jurnaliștii de la Zeppelin Investigations, Veaceslav Platon a fost implicat direct.

„Pe 10 august anul curent, apare o înregistrare audio cu autorul miliardomatului, Veaceslav Platon, făcută înainte de alegerile parlamentare din 2014. Acesta face o declarație foarte dură și periculoasă, că aproape i-a reușit să pună Moldova pe brânci! Platon a recunoscut că el este autorul miliardomatului, fapt confirmat și de investigația realizată de Roman Anin, un jurnalist rus, dar și de investigația realizată de Zeppelin.md. Și aici presa din Platon Trust Media s-a dat de gol!” declară Harghel în emisiunea sa.

Totodată, în ziua când a apărut această declarație bombă a lui Platon, Newsmaker, JurnalTV, Europa Liberă, TV8, Unimedia, Agora, Ziarul de Gardă NU au pomenit în nici un fel de aceasta! Singurul motiv posibil este că direct sau indirect, sursele media sunt finanțate de Platon și alcătuiesc astfel Platon Trust Media, în opinia vloggerului.

Mai mult de atât, Natalia Morari a invitat în studiou avocații lui Veaceslav Platon și împreună au început o campanie de victimizare la care este expertă jurnalista de la TV8.

Harghel spune că o înțelege pe Natalia Morari, care a luat bani în trecut de la alte persoane suspecte precum Chiril Lucinschi și oligarhul georgian Bendukidze. Dar, îi  este greu să îi înțeleagă pe cei de la Radio Europa Liberă și Ziarul de Gardă, care sunt finanțați inclusiv și din granturile europene.

loading...

Comments are closed.