Alte știri

(Video) Taxiul zburător a fost testat cu succes în Germania! Este vorba de o mașină electrică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Startup-ul german Lilium a anunţat reuşita primului zbor întreprins cu taxiul lor aerian. Compania bazată în Munchen a prezentat un video în care mașina electrică şi autonomă decolează pe verticală, ca un elicopter, menţinându-se pentru o scurtă perioadă deasupra solului şi apoi aterizând.

Nu pare o realizare foarte importantă, însă este un pas mare pentru un startup care speră să lanseze un serviciu operaţional de taxiuri aeriene în câteva oraşe, până în 2025, scrie The Telegraph. 
 

Lilium Jet are 36 de motoare electrice, montate pe aripi, care se înclină în funcţie de direcţia de deplasare a aeronavei. Când va fi finalizat, micuţul avion ar trebui să aibă o autonomie de 300 de kilometri şi o viteză maximă de 300km/h, conform unui comunicat al companiei.

Există şi alte proiecte care promit transportul persoanelor cu ajutorul unor avioane electrice, însă Lilium este cel care s-a făcut cel mai uşor remarcat până acum. Compania a realizat cu succes primul test de zbor în 2017, cu un avion mai mic, de numai două locuri.

Startup-ul german nu a oferit momentan informaţii clare cu privire la capacitatea pe care o va putea transporta avionul. Cu toate acestea, garantează că acesta va fi capabil să ducă la destinaţie cinci pasageri şi un pliot, plus bagajele acestora.
 
Deşi în testele efectuate până acum nu au fost implicaţi piloţi, Lilium a clarificat faptul că aceştia nu vor lipsi de la bordul aeronavelor. Compania vrea să obţină o certificare pentru taxiul său aerian de 5 locuri de la Agenţia de Siguranţă a Aviaţiei Europene şi de la Administraţia Federală de Aviaţie din Statele Unite.
loading...

Comments are closed.