Social

(Video) The Duck Show: Petru Macovei de la Asociația Presei Independente s-a adresat la Facebook, dar NU a dat și lista trollilor din ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ilușa Plămădeală, autorul vlogului The Duck Show, a făcut un episod despre scandalul iscat de blocarea trollilor. Dăcă nu sunteți la curent, săptămâna trecută Facebook a blocat o listă de pagini și profile din Moldova care, prin ceia ce postau zilnic, erau considerați trolli (propagandiști online). Scandalul a pronit nu de la faptul că aceștia au fost blocați, ci de la faptul că au fost blocați doar trollii guvernării, iar trolli opoziției au fost lăsați în pace și își continuă liber activitatea chiar și în aceste clipe.

„Lichidarea trolilor asta e bine, dar este straniu că au fost sterse doar paginile PD-ului, și nu încercați acum să spuneți că doar ei au trolli pe facebook, toți au – unii mai puțini, alții mai mulți, unii plătesc, alții nu – dar oricum îi au, toți au debili care răspândesc informații false sau atacă oamenii în mod josnic. Dar de ce doar o singură tabără a fost lichidată? Poate Mark Zuckerberg a devenit prieten cu Maia Sandu, sau cu Năstase, peste noapte? Nu prea cred”, a declarat The Duck Show.

„Facebook spune că a lichidat aceste profile conform unei liste, listă care le-a fost dată de un ONG moldovenesc – Asociația Presei Independente, care este condusă de Petru Macovei. La rândul său, acesta este un susținător al Maiei Sandu”, a mai spus vloggerul. Iar asta explică de ce au fost șterși doar trolii PDM, iar trolii din PAS și DA nu au fost șterși. Mai mult, deja putem avea și o discuție separată cât de independentă este Asociația Presei Independente (API).

Vicepreședintele organizației de tineret PDM, Ion Harghel, căruia i-a fost șters profilul de Facebook, dar și pagina sa oficială „Într-un pas bun”, la fel a venit cu o reacție în acest sens. El spune că Dana Muntean, care lucrează la Facebook, poartă maiou ACUM, face postări în susținerea Maiei Sandu, dar „nu” face politică, s-a autosesizat. „Probabil ei îi este frică că după ce conducerea Facebook va afla că anumite persoane au intervenit ilegal și au blocat profilele membrilor PDM, pagina mea „Într-un pas bun”, care reprezenta pentru mine un imortant canal de comunicare cu oamenii, mai ales acum în campania electorală”, a spus Harghel.

Tânărul a provocat-o pe Dana Muntean să ajute la curățarea facebook-ului moldovenesc de fake news, de trolli și profile false. El i-a expediat o listă cu paginile și profilele respective. „Sunt sute de profile administrate de cei din PAS cu DA, iar domnița a ales să-mi blocheze posibilitatea de transmitere a mesajelor. De ce oare? De ce și în acest caz, iată deja un reprezentant oficial al Facebook închide ochii și nu vrea să blocheze mașinăria de propagandă de pe facebook a blocului ACUM?!”, se întreabă vicepreședintele TD.

Ion Harghel consideră că acest REFUZ al Danei Muntean confirmă doar ceea ce a mai spus – PAS cu DA, prin oamenii lor de la Facebook fac presiune asupra membilor PDM! „Ei vor ca noi să nu mai vorbim. Lor nu le place când eu și colegii mei din PDM spunem adevărul despre Maia Sandu sau Andrei Năstase. Doar că intrând în acest joc, oamenii PAS-ului de la Facebook au făcut un lucru grav, au intervenit ilegal în campania electorală și NU vor să blocheze fake-urile blocului ACUM”, a punctat Harghel.

ion harghel pdm, facebook moldova, intr-un pas bun

loading...

Comments are closed.