Alte știri

VIDEO // Trei minori reținuți de polițiștii sectorului Botanica, după ce au deteriorat circa 35 de automobile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei minori cu vârstele între 14 și 16 ani, originari din mun. Chișinău și Comrat, au fost reținuți de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor furturi din automobile. Aceștia nu sunt la prima abatere anterior fiind documentați pentru infracțiuni analogice.

Minorii, în perioada 7-18 februarie, au pătruns în circa 35 de automobile prin deteriorarea geamurilor. Aceștia, pe timp de noapte, cu un obiect asemănător unui ciocan deteriorau geamurilor de la unitățile de transport ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit amplasate pe str. Trandafirilor, Cuza-Vodă, Gagarin, bd. Decebal, șos. Muncești și sustrăgeau bunurile materiale după care fugeau într-o direcție necunoscută.

Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 76 000 lei.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspecții în comiterea infracțiunilor au fost reținuți și escortați la inspectorat. Polițiștii au acumulat probe concludente în privința lor.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceaștia și-au recunoscut vinovăția, recunoscând că bunurile materiale sustrase le-au vândut obținând un profit.

În privința minorilor au fost pornite 7 cauze penale pentru furt și 28 de procese contravenționale pentru Distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine.

Minorii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, conform legislației în vigoare aceștia riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.