Alte știri

(video) Un tânăr îndeamnă să fie BOICOTAT concertul lui Dodon: Stop DODONIZARE! E păcat să dansăm pe osemintele strămoșilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Harghel, autorul emisiunii „Radar Politic” a îndemnat să fie boicotat concertul organizat mâine în Piața Marii Adunări Naționale, sub patronajul președintelui Igor Dodon. Acesta spune că e păcat să dansăm pe osemintele strămoșilor noștri.

Tânărul spune că la evenimentul organizat de Igor Dodon, urmează să participe și ministrul Serghei Șoigu, cel care a coordonat în anul 2014 anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, acțiune recunoscută de președintele, Igor Dodon.

Și poate unii uită, dar Federația Rusă continuă să țină sub ocupația sa raioanele de est ale Republicii Moldova și să-și mențină acolo ceea ce cândva se numea armata a 14-a sovietică. Din cauza lașității de care dă dovadă clasa politică, la noi nu se prea discută nici despre războiul moldo-rus din 1992, când sute de moldoveni și-au pierdut viața apărând suveranitatea și integritatea teritorială a țării. Iar în acel război, Serghei Șoigu, care acum vine la Chișinău la invitația personală a lui Igor Dodon, a luptat contra moldovenilor.” spune Harghel în emisiunea sa.

Acesta a amintit că în în anul 1992, Serghei Șoigu a condus personal o expediție „umanitară” în regiunea din stânga Nistrului. E de menționat că astfel de expediții „umanitare” Șoigu a condus și în alte conflicte similare celui din regiunea transnistreană, precum cel din Osetia de Sud (tot în 92) sau conflictul militar din Cecenia din 1996. În opinia lui Harghel, ajutorul umanitar rus, presupune de obicei arme și muniții de război pentru separatiști.

Ion Harghel a aminti și despre declarațiile scandaloase ale ministrului Nicu Popescu, care a spus că războiul moldo-rus din 1992, cunoscut și ca Războiul de pe Nistru, a fost, de fapt, un război civil. „Probabil că la MGIMO, universitatea de la Moscova unde Popescu și-a făcut studiile, a învățat că Șoigu, fostul general rus Lebedev și fostul vicepremier Rogozin, care la fel au luptat contra Moldovei în 92, sunt moldoveni, de a făcut așa o declarație de tâmpită.”

Autorul emisiunii spune că demnitatea noastră națională este călcată în picioare, iar așa-numitul Guvern pro-european se face că plouă. În mod normal, pentru că Rusia continuă să-și mențină ilegal armata în stânga Nistrului și pentru că Șoigu a susținut separatiștii pro-ruși în războiul din 1992, Maia Sandu trebuia să-l declare persona non-grata, cum s-a întâmplat atunci când Pavel Filip l-a numit persona non grata pe vicepremierul rus, Dmitri Medvedev, pentru declarațiile umilitoare de-a lungul timpurilor.

Tânărul se întreabă, „oare cum se vor simți vor simți bunicii noștri, cei care au trăit ororile rezultate din așa-zisa prietenie cu Rusia, care ne-a deportat elita, ne-a înfometat poporul și și-a bătut joc de bucata aceasta de pământ, vrând să ne țină în continuare la cheremul ei, împânzind cu ajutorul lui Maia și Andrei toate instituțiile de securitate ale statului nostru cu soldăței verzi. Cum se vor simți ei, ce vom simți noi când pentru Șoigu și militarii ruși va fi întins covorul roșu și vor fi primiți cu pâine și sare, și vor mărșălui fuduli și învingători în Piața Marii Adunări Naționale?”

În cele din urmă, dacă demnitarii nu demonstrează demnitate, Ion Harghel ne îndeamnă pe noi, oamenii simpli să dăm dovadă de aceasta și să boicotăm concerul lui Dodon, pentru că e păcat să dansăm pe osemintele strămoșilor noștri.

loading...

Comments are closed.