Alte știri

(video) Victimă 7 aprilie 2009, către Năstase: „Copii tăi stăteau la Frankfurt, iar noi eram bătuți cu picioarele în cap de polițiști”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jurnalistul Vadim Ungureanu, care a fost unul din protestatarii bătuți de polițiști la evenimentele de la 7 aprilie 2009, a postat pe pagina sa de Facebook un video în care îl acuză pe Andrei Năstase de fățărnicie, comparându-l cu alți politicieni care doar și-au făcut capital politic pe seama evenimentelor tragice ne fiind printre participanți și ne având de suferit nici o clipă.

Ungureanu spune că este sătul să vadă cum o persoană care nu a avut nici o contribuție, nu a participat în nici un fel la manifestațiile de la 7 aprilie încearcă să câștige capital politic pe această seamă. Jurnalistul amintește publicului despre faptul că fratele lui Andrei Năstase, Vasile Năstase era una din cele mai importante figuri la televiziunea EuroTV subordonată lui Iurie Roșca, televiziune care susținea regimul lui Voronin.

Jurnalistul afirmă că Năstase vorbește nemotivat despre 7 aprilie implicând și copii în aceste evenimente. „Despre care copii vorbește Năstase? Despre copii tăi? Copii Maiei? Copii tăi erau la Frankfurt, Maia nu are copii, despre care copii vorbești? Despre copii lui Filat, a lui Plahotniuc? Sau ai fost lângă mine atunci când polițiștii îmi dădeau cu picioarele în cap? Nu ai fost, respectiv nu văd nici un motiv să îmi vorbești despre 7 aprilie.” spune Vadim Ungureanu.

Ungureanu îi amintește lui Năstase de faptul că acesta protesta cot la cot și susținea fiind la rândul său la fel susținut de Alexandr Petkov, Igor Dodon, Grigore Petrenco, care la vremea protestelor din 7 aprilie erau deputați din partea PCRM, partid împotriva căruia de fapt și se protesta.

În cadrul aceleiași adresări video, jurnalistul îl întreabă pe Andrei Năstase de ce partenerii actuali de coaliție cu Platforma DA, PLDM nu au pedepsit la vremea lor pe cei vinoveți de violențele din 7 aprilie? „Au fost la guvernare, au deținut ministerele importante, în loc să pedepsească pe cei vinovați de evenimentele din 7 aprilie, ei în 2015 au făcut alianță cu comuniștii”, spune Ungureanu.

Spre sfârșitul filmulețului, Ungureanu îi spune lui Năstase că anume el a stat flămând între patru pereți, însângerat și flămând. Iar nici unul din susținătorii actuali ai lui Năstase nu a venit să îii susțină.

loading...

Comments are closed.