Alte știri

(video)Bun venit 2018! Milioane de oameni au intrat deja în Noul An!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Am ajuns în ultima zi a anului 2017 și ca de obicei, oamenii din întreaga lume așteaptă trecerea în 2018, în speranța că va fi un an mai bun. A fost un an agitat 2017, mai ales pe scena politică – și asta nu numai la noi -, iar nerăbdarea de a trece de pragul unui an plin de evenimente este suportată parcă mai ușor alături de familie, prieteni, muzică și distracție.

Focul de artificii de la Hong Kong a fost pe măsura așteptărilor – unul dintre cele mai bune spectacole.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Începe anul nou în Thailanda, unde are loc un spectaculos joc de artificii cu ocazia intrării în noul an. Spectacolul are loc pe celebrul pod de pe râul Kwai, dintr-o provincie aflată în centrul ţării, la aproximativ 200 de kilometri vest de capitala Bangkok. Acest show de revelion este posibil ca urmare a unui decret al guvernului, care a permis folosirea artificiilor cu ocazia sărbătoririi Revelionului. Guvernul de la Bangkok au dat un ordin în luna iunie a acestui an prin care a interzis folosirea materialelor pirotehnice. Oficialii thailandezi au revocat temporar această interdicţie în speranţa că vor atrage mai mulţi turişti care vor să îşi serbeze trecerea în anul 2018 în Thailanda.

În portul Sydney, un uriaş foc de artificii luminează cerul metropolei. Câteva tone de artificii sunt lansate de pe clădiri şi ambarcaţiuni aflate în şi aproape de portul din metropola de pe coasta de est a Australiei. Printre acestea, Opera din Sydney, podul portului şi numeroase yachturi şi ski-jeturi. Unul dintre modele de artificiil este un design special făcut de celebrului actor Hugh Jackman, născut chiar în Sydney şi cunoscut pentru rolul din seria X-Men.

Oganizatorii estimează că peste un milion şi jumătate de oameni au venit în portul Sydney pentru a celebra împreună intrarea în 2018. Unii sunt de mai bine de 40 de ore în port pentru a se asigura că au cel mai bun loc pentru a privi spectacolul pirotehnic. Alţi peste un miliard de oameni se estimează că privesc focul de artificii la televizor sau online. Sydney este considerată capitala lumii în ceea ce priveşte celebrarea Revelionului şi, an de an, autorităţile locale investesc în cea mai nouă tehnologie pentru focul de artificii. O investiţie profitabilă, dacă este să luăm în calcul că, potrivit presei, 170 de milioane de dolari se întorc anual în economia locală graţie turiştilor care vin pentru revelionu în Sydney.

Un impresionant foc de artificii are loc în aceste momente şi la Melbourne. Acolo sunt folosite nu mai puţin de 14 tone de artificii care sunt lansate de pe 22 de clădiri din oraş.

Urmărim împreună impresionantul foc de artificii din Auckland, cel mai mare oraş al statului insular. Artificiile sunt lansate de pe Sky Tower, cel mai înalt zgârie-nori din emisfera sudică, ce măsoară nu mai puţin de 328 de metri. Ca în fiecare an, mii de oameni au venit să asiste la spectacolul pirotehnic de pe ţărm, dar şi de pe iahturile şi bărcile ancorate în rada portului din Auckland. Potrivit tradiţiei, locuitorii din Noua Zeelandă întâmpină zgomotos Noul An pentru că spun ei doar aşa este alungat necazul din casă. Primii pământeni care au intrat în 2017 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati din Pacific. Potrivit tradiţiei din Kiribati, oamenii cred că venirea Anului Nou este un bun prilej pentru purificarea sufletului. De aceea, la miezul nopţii, locuitorii arhipelagului se opresc pentru câteva clipe din petrecere, ca să se roage pentru un an mai bun decât cel care tocmai se încheie. La ora 15, ora României, vor păşi în 2017 şi locuitorii din Australia. La Sydney este aşteptat un impresionant foc de artificii. Ultimii pământeni care vor intra în Noul An vor fi cei din Hawaii, Tahiti şi Samoa Americană, mâine, la ora 13.00.

Un spectacol de lumini impresionant se pregăteşte şi în Dubai, care va intra la ora 22.00, ora Chișinăului în 2018. Un turist român ne-a trimis o filmare cu probele de lumini laser ce vor fi proiectate pe cel mai înalt turn din lume, Burj Khalif. Prima dată va apărea mesajul de ,, La multi ani!”, apoi pe turn vor fi proiectate culorile steagului Emiratelor Arabe Unite. Statul va sărbători în 2018 o sută de ani de la naşterea părindelui fondator, iar spectacolul din noaptea dintre ani, va marca acest moment.

Pregătirile pentru petrecerile în aer liber de Anul Nou sunt pe ultima sută de metri. Toate marile oraşe își cheamă locuitorii în stradă: promit şampanie, artificii şi concerte cu vedete.

sursa: digi24.ro

loading...

Comments are closed.