Politic

VIDEO&FOTO // Partidul „ȘOR” și PCRM au protestat în fața Parlamentului față de scumpirea energiei electrice: ”Cu PAS la guvernare revenim la lumânare!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputați ai Partidului „ȘOR” și Partidului Comuniștilor au organizat un nou flashmob în fața Parlamentului și au protestat față de scumpirea fără precedent a energiei electrice . La manifestație au participat și câteva zeci de pensionari din Capitală, care au adus cu ei lumânări și au spus că, în curând, din cauza scumpirilor nu-și vor mai permite să aprindă lumina.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Participanții la protest au acuzat guvernarea că se îmbogățește pe spatele oamenilor, în baza proiectelor pe care le lobează și le votează în Parlament, iar singurii care suferă sunt cetățenii.

„Aseară, ANRE a stabilit, la insistența furnizorilor de energie electrică, un tarif mai mare la curentul electric. În medie, tariful a crescut cu 22%. Nu trebuie să vă reamintesc că pensia a crescut cu doar 13,94%. Sunt sigură că toți ați primit o scrisoare de la Premier Energy. Nu au pierdut vremea în zadar să calculeze cât a cheltuit fiecare pentru curentul electric. Ne-au sugerat să nu deschidem atât de des ușa la frigider, dar noi degrabă nici nu vom avea nevoie de el. Ce să ținem în el, dacă carnea, laptele și alte produse s-au scumpit atât de mult și nu sunt accesibile pentru pensionari”, a declarat deputatul PCRM, Elena Botnarenco.

La rândul său, deputatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a declarat că a decis să protesteze alături de Partidul Comuniștilor, pentru a continua lupta contra guvernării PAS.

„Cu PAS la guvernare revenim la lumânare. Noi deja nici nu ne mirăm de ceea se întâmplă. Scumpirile parcă devin normalitate pentru noi. Cineva îndeamnă oamenii să vândă mașina, alții să nu deschidă ușa la frigider, unii poate să vândă frigiderul. În curând poate să revenim la lumânare? Ei ne-au promis că ne vor aduce Europa acasă, dar noi vedem că suntem campioni în toată Europa, dar nu la dezvoltare, dar la inflație. Chiar dacă ne aburesc și ne spun că vin miliarde în Moldova, dar unde sunt acești bani? Nimeni nu știe. Nu au bani de compensații, în schimb au bani de premii și de tot ce are nevoie Maia Sandu. Noi, deputații din opoziție și partidele noastre, vom face totul pentru ca acest guvern să plece și să începem o viață nouă pentru țara noastră”, a spus Marina Tauber.

”Suntem la acest flash-mob pentru a le aminti celor din PAS pentru ce au venit la guvernare. Au promis să ne facă viața mai frumoasă și mai bună în campania electorală, dar ce au făcut, ne-au adus la lumânare și tizic? Jos, guvernarea!”, a declarat, la rândul ei, deputatul PCRM, Inga Sibova.

Iar deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, a spus, în cadrul flashmob-ului, că această guvernare a demonstrat întregii țări că nu este în stare să schimbe viața oamenilor în bine, de aceea trebuie să plece.

„Partidul de guvernare ne obligă să trăim în frig, să îndurăm foame, pensionarii nu-și permit să procure medicamente. Și mai nou, în urma majorării tarifului la energia electrică, vom sta și pe întuneric. Iar în urma a tot ce se întâmplă în țara noastră, putem face o singură concluzie: guvernul care nu este capabil să schimbe în bine viața cetățenilor trebuie să plece. Demisia!”, a mai spus Reghina Apostolva.

Oamenii care participat la acțiunea de protest au spus că moldovenii au ajuns să fie bătaia de joc a incompetenților de la guvernare.

„Gazul s-a scumpit, energia electrică s-a scumpit, benzina și motorina se scumpesc în fiecare zi, prețurile cresc ca pe drojdii, iar cei de la PAS dau vina pe opoziție, în loc să le rezolve problemele oamenilor. Eu nu sunt politician, dar trebuie să fii prost ca să nu te pricepi în toată politica dusă de cei de la guvernare. Îmi pun o întrebare: pentru ce ne trebuie atâtea partide, dacă sunt doar pentru a se îmbogăți. Iată de exemplu, Maia Sandu și PAS, 44 de miliardari. Nu ne trebuie așa multe partide: Ilan Șor președinte și atât”, a spus o pensionară.

„Oameni buni, vă îndemn să ieșim cât mai mulți la protest pentru ca acești oameni care stau închiși în birouri să ne audă, pentru că ei se prefac surzi. Avem pancarte frumoase. Rugăm deputații să le ia cu ei și să le ducă în Parlament pentru ca și deputații PAS să le citească”, a spus o altă participantă la protest.

loading...

Comments are closed.