Politic

(VIDEO) Un tânăr din PDM l-a făcut praf pe vicepreședintele Platformei DA!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dezbatere fierbinte la postul de televiziune „Impact TV”. Ieri, în cadrul emisiunii „În vizor cu Liviu Moraru”, vicepreședintele Tineretului Democrat, Ion Harghel, l-a pus în dificultate pe vicepreședintele partidului Platforma DA, Alexandr Slusari. Politicianul nu a putut explica de ce penalului fugar Renato Usatîi îi sunt dedicate emisiuni întregi la postul de televiziune Jurnal TV, în timp ce lidera PAS, Maia Sandu, care aparent este aliata lui Năstase, nu a încăpe nici în buletinul de știri de la aceeași televiziune.

În pofida declarațiilor Maiei Sandu, vicepreședintele PPDA a negat că partidul său ar fi într-o alianță cu PAS precum și faptul că aceste partide vor merge într-un bloc comun la alegerile parlamentare.

„La momentul de față nu există nici un bloc comun cu PAS, eu răspund pentru mine și partidul pe care îl reprezint. Fiecare trebuie să răspundă pentru faptele lui, inclusiv Maia Sandu” a declarat Alexandr Slusari.

Tânărul democrat i-a amintit lui Slusari despre faptul că anume liderii Platformei DA au stat la braț cu penalul Renato Usatîi și actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Harghel a amintit și despre celebra „batistă pe țambal” enunțată de președintele PPDA, Andrei Năstase la ProTV. În viziunea tânărului, faptul că atunci Năstase spunea că are o înțelegere cu Dodon și Usatîi să pună batista pe țambal ce ține de cursul european și Acordul de Asociere cu UE, a și dus ca Platforma DA să fie acum sub pragul electoral, iar Năstase să se bucure de încrederea a 1% din populație.

Vicepreședintele PPDA nu a putut explica nici de ce Năstase și membrii partidului său agresează jurnaliștii incomozi, precum s-a întâmplat ieri cu o echipă de la Publika TV, sau în trecut cu jurnalistul Vadim Ungureanu. În schimb Slusari a declarat foarte încrezător că în Republica Moldova acuma este dictatură.

„Dacă dictatură înseamnă încasări săptămânale de peste 400 milioane de lei de către Serviciul Vamal, eu sunt ok cu o asemenea dictatură.”, a declarat în replică vicepreședintele organizației de tineret PDM.

Chiar dacă Slusari a negat orice reformă înfăptuită de către Guvernul Filip, acesta nu a putut răspunde cum de se întâmplă ca economia țării să crească de 4 ori într-un an, iar inflația să scadă de 3,5 ori. În schimb Slusari a vrut să demonstreze că Platforma DA are susținerea PPE-ului la Bruxelles. Aici tânărul democrat i-a amintit politicianului că și PPCD-ul lui Roșca, dar și PLDM-ul lui Filat, au fost la timpul lor susținute de PPE, iar Platforma DA va urma soarta acestor partide.

La final de emisiune, democratul a subliniat că schimbarea în Republica Moldova deja are loc și singura direcție de dezvoltare a țării este cursul european, iar faptul că Platforma DA a jucat când cu Renato Usatîi și Dodon, când cu Maia Sandu, a făcut ca oamenii să-și schimbe părerea față de acest partid și să ajungă sub pragul electoral.

Mai jos puteți privi dezbaterea dintre cei doi:

loading...

Comments are closed.