Social

Ziua internațională împotriva cancerului: „Eu sunt și voi face”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 4 februarie, este marcată Ziua internațională împotriva cancerului (World Cancer Day), inițiativă ce are ca scop sensibilizarea și informarea la scară cât mai largă asupra acestei maladii.  Creșterea conștientizarii, îmbunatățirea educației referitor la aceasta temă, precum și mobilizarea resurselor, atât personale, cât și colective dețin o deosebită importanță în prevenirea și combaterea acestei boli.

În fiecare an, sute de activități și evenimente au loc în întreaga lume, adunând împreună persoane, organizații și comunități, amintindu-ne că putem contribui cu toții la reducerea impactului acestei boli, care reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru umanitate.

Anul acesta, tema Zilei împotriva cancerului este reprezentată de sloganul „Eu sunt și voi face”, pentru a sublinia angajamentul și responsabilitatea de a acționa. Unul dintre obiectivele principale la nivel global este reducerea cu o treime a numărului de decese provocate de această boala, până în anul 2030. În Republica Moldova există un Program național de control al cancerului pentru anii 2016-2025. Scopul acestuia este reducerea ratei de mortalitate cauzată de cancer cu  7% până în anul 2025.

Amintim că Ziua internațională împotriva cancerului este o inițiativă lansată în anul 2000 de către Uniunea Internațională pentru Controlul Cancerului, ca o mișcare pozitivă în care se poate implica fiecare.

Citește și: Cătălin Botezatu din nou pe mâna medicilor. A învins cancerul dar acum trebuie să fie suporte încă două intervenții 

 

loading...

Comments are closed.