100% supliment salarial pentru medicii din prima linie de luptă cu COVID-19 și 50% supliment pentru personalul din asistența medicală prespitalicească și primară

Medicii care acordă asistență bolnavilor de coronavirus, în funcție de timpul real în care au făcut acest lucru, vor beneficia de un supliment de 100 de procente din salariu de funcție, a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

“Personalul din cadrul instituțiilor medicale spitalicești va beneficia, în baza ordinului din 9 martie 2020, de un supliment pentru realizarea acestei indicator, adică tratarea persoanelor care sunt infectate cu COVID-19, în funcție de timpul real care este acordat în tratarea persoanelor vizate. Acest supliment se stabilește în cuantum de 100 de procente din salariu de funcție”, a spus ea.

Ministerul a precizat că de acest supliment vor beneficia toți medicii implicați tratarea persoanelor care sunt infectate cu COVID-19, doar că acest supliment va fi calculat pornind de la momentul în care respectivele spitale au fost incluse în grupul strategic de spitale ce tratează coronavirusul.

Ministrul Sănătății a mai spus că de un supliment de 50 la sută din salariu de funcție vor beneficia și cei din asistența medicală prespitalicească și primară, dacă au acordat asistență medicală bolnavilor de coronavirus.

“Începând cu luna martie, va fi creată posibilitatea pentru a acorda un supliment de până la 50 la sută din salariu de funcție și pentru personalul care este implicat în asistența medicală prespitalicească. Exact același supliment va fi acordat și pentru asistența medicală primară în limita resurselor financiare existente, dar până la 50 la sută din salariu de funcție”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Citește și: De mâine, persoanele cu infecție ușoară de coronavirus vor primii tratamentul la domiciliu

Total
0
Shares
Total
0
Share