Despre site-ul de știri Telegraph.md | Agenția de Presă ”Telegraph”

Cuprinsul paginii

  • Despre Agenția de Presă ”Telegraph” S.R.L.;
  • Informații juridice și adresa redacției;
  • Politica editorială;
  • Norme profesionale asumate public.

Despre Agenția de Presă ”Telegraph” S.R.L.

Telegraph.md este un site de știri online, administrat de către  Agenția de Presă ”Telegraph” S.R.L., care oferă o gamă variată de informații despre evenimente și subiecte importante din Republica Moldova și din lume. Site-ul este disponibil în limba română și conține știri, articole, interviuri, analize și reportaje despre politică, economie, social, sport, cultură, tehnologie și alte subiecte de interes general.

Pe site-ul Telegraph.md, precum și pe canalul de Telegram (https://t.me/moldovatelegraph), utilizatorii pot găsi informații actualizate și de încredere despre cele mai importante evenimente și subiecte ale zilei, dar și despre subiecte de interes general sau mai puțin cunoscute. Site-ul oferă și un sistem de notificări prin care utilizatorii pot fi informați instantaneu despre știri și evenimente importante.

De asemenea, site-ul conține și secțiuni dedicate opiniei publice, unde utilizatorii pot citi articole de opinie ale unor experți și comentatori cunoscuți din Republica Moldova și din lume. Utilizatorii pot interacționa cu site-ul prin intermediul comentariilor și/sau al distribuirii de conținut prin rețelele sociale.

În concluzie, Telegraph.md este un site de știri online de încredere și de înaltă calitate, care oferă informații variate și actualizate despre cele mai importante evenimente și subiecte ale zilei, dar și despre subiecte de interes general sau mai puțin cunoscute, adresându-se unui public larg din Republica Moldova și din lume.

Informații juridice și adresa redacției:

Agenția de Presă ”Telegraph” S.R.L.
Codul fiscal: 1023600021395
Administrator: Corneliu Gandrabur
Beneficiar efectiv: Corneliu Gandrabur

Chișinău, Mitropolit Varlaam, 63/23, et.3, of.1
Tel.: +373 602 66 699
redactia(@)telegraph.md

Politica editorială

Politica editorială a site-ului de știri Telegraph.md se bazează pe principii precum obiectivitatea, corectitudinea, echilibrul, acuratețea, responsabilitatea și imparțialitatea în prezentarea și interpretarea informațiilor.

Astfel, site-ul își propune să ofere cititorilor săi informații și analize obiective, fără a adăuga vreo interpretare sau opinie subiectivă. De asemenea, se asigură că toate sursele de informație folosite sunt verificate și corecte, iar informațiile sunt prezentate într-un mod clar și precis.

Site-ul respectă principiile jurnalismului etic și responsabil, evitând să prezinte informații false, defăimătoare sau calomnioase. De asemenea, se angajează să respecte confidențialitatea surselor, dacă acestea o cer.

Telegraph.md urmărește să ofere o acoperire echilibrată a evenimentelor și subiectelor, fără a promova sau a critica anumite puncte de vedere. De asemenea, se angajează să ofere o platformă pentru opinii diferite, cu condiția ca acestea să fie argumentate și să respecte principiile etice ale jurnalismului.

În ceea ce privește publicitatea și sponsorizarea, site-ul se angajează să păstreze separarea clară între conținutul editorial și publicitate, și să ofere cititorilor săi o informare clară cu privire la orice conținut sponsorizat.

În concluzie, politica editorială a site-ului de știri Telegraph.md se bazează pe principii solide și clare ale jurnalismului etic și responsabil, asigurând astfel cititorilor săi informații obiective și de încredere.

Norme profesionale asumate public

Normele profesionale ale jurnalismului sunt un set de principii și reguli etice care reglementează practicile jurnalistice și asigură că jurnaliștii respectă standardele deontologice și etice. Aceste norme sunt acceptate de majoritatea organizațiilor de media, respectiv și de redacția Telegraph.md, și sunt considerate esențiale pentru menținerea integrității și credibilității jurnalismului.

Iată câteva dintre cele mai importante norme profesionale ale jurnalismului:

  • Obiectivitatea și echilibrul: jurnaliștii trebuie să prezinte informațiile într-un mod echilibrat și obiectiv, fără a adăuga nicio interpretare subiectivă sau a favoriza un anumit punct de vedere;
  • Acuratețea și verificarea informațiilor: jurnaliștii trebuie să verifice informațiile înainte de a le publica și să se asigure că sunt corecte, verificabile și relevante;
  • Respectarea vieții private și a demnității umane: jurnaliștii trebuie să respecte viața privată și demnitatea umană a persoanelor despre care scriu, evitând să publice informații sau imagini care ar putea fi considerate ofensatoare sau jignitoare;
  • Protecția surselor: jurnaliștii trebuie să protejeze confidențialitatea surselor de informații, cu excepția cazurilor în care aceasta ar putea duce la daune ireparabile;
  • Evitarea conflictelor de interese: jurnaliștii trebuie să evite conflictele de interese și să își declare orice afiliere sau interes personal care ar putea influența obiectivitatea lor;
  • Responsabilitatea socială: jurnaliștii trebuie să aibă în vedere interesul public și să se asigure că informațiile pe care le furnizează sunt utile și relevante pentru cetățeni.

Acestea sunt doar câteva dintre normele profesionale asumate de către redacția Telegraph.md