Alte știri

11 farmacii au fost închise după verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul ultimelor 3 zile, în contextului verificării respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19, impuse de către autorități, au fost supuse evaluării 134 obiective ale economiei naționale, inclusiv 90 frizerii, 19 farmacii, 7 instituții medicale, 9 instituții de comerț, se arată într-un comunicat de presă emis de ministerul Sănătății.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Au fost depistate abateri la 21 de obiective: 17 frizerii, 2 obiective de comerț și câte o instituție medicală și farmaceutică.

A fost sistată activitatea a 12 obiective, dintre care 11 farmacii și 1 instituție medicală, fiind aplicate și 4 măsuri de contravenție administrativă.

Agenții economici care și-au reluat activitatea, trebuie să respecte următoarele măsuri:

– Efectuarea obligatorie a termometriei a vizitatorilor, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea acestora despre necesitatea consultării medicului;

– Instalarea  în locuri vizibile și accesibile pentru vizitatori a dozatoarelor cu soluție dezinfectantă pe bază de alcool pentru igiena mâinilor;

–  Admiterea în insituții, doar a persoanelor care sunt asigurate cu măști de protecție;

–  Respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru;

– Monitorizarea stării de sănătate a angajaților, inclusiv efectuarea termometriei. Asigurarea acestora cu echipament de protecție (măști, mănuși);

–  Dezinfectarea, pe parcursul zilei de muncă, a spațiului și suprafețelor de lucru, cu o periodicitate de cel puțin o dată la 3 ore.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale reiterează recomandările care trebuie respectate de fiecare persoană:

–        Evitați locurile publice și aglomerațiile;

–        Păstrați distanța socială de minim 1 m;

–        Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

–        Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

–        La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

–        Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

loading...

Comments are closed.