13 încercări de mituire a polițiștilor de frontieră au fost înregistrate în săptămâna trecută

 

În contextul implementării măsurilor de asigurare a integrității instituționale, pe parcursul săptămânii trecute în mai multe puncte de trecere a frontierei au fost înregistrate treisprezece incidente de tentativă de corupere activă a polițiștilor de frontieră.

Persoanele catre au traversat Punctele de Trecere a Frontierei, în scopul facilitării trecerii frontierei de stat în actele de călătorie au plasat mijloace financiare.

În fapt, pe numele persoanelor s-a întocmit actele premergătoare săvârșirii infracțiunii de corupere activă. Materiale acumulate urmează a fi transmise organelor competente în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Reamintim, că încercarea de mituire a unui funcționar public, reprezintă infracțiune, și se pedepsește cu închisoare până la 6 ani. Subliniem că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de către instanța de judecată.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează cu privire la angajamentul constant în lupta împotriva corupției și menținerii integrității instituționale. Orice formă de acte ilegale și corupere a agenților publici va fi înregistrată și investigată în mod corespunzător, iar cei găsiți vinovați vor fi trași la răspundere conform legii.

În acest sens, venim cu un apel către toate persoanele, participante în traficul transfrontalier, de a se conforma rigorilor legislației naționale și de a conștientiza urmările negative ale încercării de mituire a unui agent public.

Total
0
Shares
Total
0
Share