Alte știri

16 absolvenți scafandrieri au primit certificate de absolvire după ce au trecut un curs de instruire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi  29 iulie 2021 la stația de salvare pe apă din parcul La Izvor din municipiul Chișinău, șaisprezece absolvenți scafandrieri au primit diplome după ce pe parcursul mai multor săptămâni au trecut un curs de instruire.

Noii specialiști au fost pregătiți de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și sunt gata să intervină pentru efectuarea misiunilor subacvatice. Scafandrierii au fost felicitați de reprezentanții IGSU pentru rezultatele și performanțele înscrise și au fost îndemnați să depună toate eforturile și cunoștințele obținute pentru realizarea intervențiilor cu succes.

După înmânarea diplomelor, noii scafandrieri au participat într-un exercițiu demonstrativ prin care au prezentat deprinderile obținute în cursul de instruire. Scafandrii au efectuat scufundări acvatice, au salvat sinistrați din apă și au mânuit barca cu motor. Scopul aplicațiilor este de a testa abilitățile în practică și a verifica capacitățile noi obținute.

Cei șaisprezece salvatori au trecut pregătirea inițială pentru a deveni scafandrieri. Lecțiile teoretice și practice au fost ținute de un grup de formatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pe parcursul a douăzeci de zile, cursanții au învățat cum se fac scufundările la adâncime, cum are loc respirația în echipă și cum trebuie să se comporte în mediul acvatic pentru a recupera victimele în urma naufragiului, sau accidentelor pe apă.

Persoanele au învățat mai multe despre echipamentul necesar pentru scufundări, dar și acțiunile care trebuie întreprinse de scafandri, pentru ca misiunile de căutare să dea rezultate.  Toată instruirea a fost ghidată minuțios de formatorii IGSU din domeniu, care pe parcursul mai multor ani au participat la multiple operațiuni de scufundare. Lecțiile teoretice au fost ținute în sălile de clase, iar cele practice într-un bazin special amenajat. După finalizarea cursului, cursanții au susțiunut un examen, iar în scurt timp vor fi admiși la operațiuni reale.

loading...

Comments are closed.