Externe

18 ani de la atentatele din 11 septembrie, în urma cărora au murit aproape 3.000 de oameni din 90 de țări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 11 septembrie 2001, o serie de atacuri sinucigașe îndreptate împotriva Statelor Unite, coordonate de Al-Qaeda, au șocat întreaga planetă, transmite libertatea.ro.

În acea dimineață, 19 teroriști au deturnat patru avioane comerciale de pasageri care se deplasau către San Francisco și Los Angeles de la Boston, Newark, și Washington, D.C. (Aeroportul Internațional Dulles Washington). Ulterior, le-au transformat în adevărate proiectile pentru anumite clădiri-țintă.

După ce au preluat controlul avioanelor, teroriștii au înfipt două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, adevărate simboluri ale orașului.

La ora 08.46, zborul American Airlines numărul 11 s-a prăbușit în Turnul de Nord al World Trade Center, urmat de zborul United Airlines numărul 175, care a lovit Turnul de Sud la ora 09.03.

În urma acelui atac, au murit toate persoanele de la bordul aeronavelor, dar și mulți oameni care lucrau în cele două clădiri. După două ore, ambele construcții s-au prăbușit, distrugând și alte clădiri din jur.

Apoi, teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Era zborul American Airlines numărul 77, prăbușit la ora 09.37.

Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, la ora 10.03, după ce unii dintre pasageri și membrii ai echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptau către Washington, D.C.

Era zborul United Airlines numărul 93, a cărui țintă finală se presupune a fi fost fie Capitoliul Statelor Unite fie Casa Albă. Nu a existat niciun supraviețuitor din cele pareu aeronave deturnate și prăbușite.

În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv cei 19 teroriștii. Cele mai multe victime erau civile, din 90 de țări, cu vârste cuprinse între 2 și 85 de ani, majoritatea fiind bărbați.

Cum au decurs atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001:

Faptele din 11 septembrie 2001:
19 bărbați au deturnat patru avioane comerciale americane încărcate cu combustibil, care se îndreptau către coasta de vest.
Un număr de 2.977 de persoane au fost ucise, atunci, în New York City, Washington, DC și în Pennsylvania.
Atacul a fost orchestrat de liderul al Qaeda, Osama bin Laden.

Victimele din 11 septembrie 2001:
Potrivit CNN, la World Trade Center 2.753 de persoane au fost ucise când au fost deturnate zborurile 11 ale American Airlines și zborul United Airlines 175 și prăbușite intenționat în turnurile gemene sau ca urmare a colapsării celor două clădiri.

Dintre cei care au murit în timpul atacurilor inițiale și prăbușirile ulterioare ale turnurilor, 343 au fost pompieri din New York, 23 au fost ofițeri de poliție din New York și 37 ofițeri de la Autoritatea Portului.

Cea mai tânără victimă avea doar doi ani, iar cea mai în vârstă 85 de ani. Aproximativ 75-80% dintre ele au fost bărbați.

Multe persoane aflate în clădirile WTC s-au sinucis, aruncându-se de la etajele unde au fost surprinse de incendiile provocate de prăbușirea avioanelor.

La Pentagon, în Washington D.C., 184 de persoane au fost ucise atunci când deturnarea zborului American Airlines 77 s-a prăbușit în clădire.

În apropiere de Shanksville, Pennsylvania, 40 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bordul zborului United Airlines 93 au murit când avionul s-a prăbușit pe câmp.

Se crede că teoriștii au ales să prăbușească avionul în acea locație, renunțând la ținta lor inițială, rămasă necunoscută, după ce pasagerii și echipajul s-au luptat cu ei, în încercarea de a prelua controlul avionului.

În iulie 2019, 1.644 (60%) din cele 2.753 de rămășițe ale victimelor din WTC au fost identificate în mod pozitiv, potrivit examinatorului medical.

loading...

Comments are closed.