2015 vs 2019! Cum s-au schimbat la față raioanele din RM, după alegerile locale (INFOGRAFIC)

Cum au votat moldovenii lalocale, Alegeri locale 2019, rezultatele alegeri locale 2019

Harta politică a Republicii Moldova a cunoscut o schimbare coloristică radicală la alegerile locale din 20 octombrie 2019, comparativ cu scrutinul local anterior, desfășurat la 14 iunie 2015, informează Agora.MD

Dacă acum, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a reușit să dețină întâietatea în cele mai multe raioane, în 2015 formațiunea câștiga doar cinci astfel de unități teritorial-administrative și capitala. Din joc a dispărut în totalitate Partidul Liberal Democrat din Moldova, care în 2015 reușea să învingă în 13 raioane. Astăzi, formațiunea intră în top 3 partide cu cele mai multe voturi pentru consiliile raionale doar la Edineț și Strășeni. O bună parte din electoratul de cândva al PLDM-ului a trecut la Blocul electoral ACUM.

În urma alegerilor locale din 14 iunie 2015 voturile cetățenilor din raioane s-au împărțit aproximativ la egalitate între PLDM și PDM, fiecare formațiune ieșind pe primul loc în câte 13 raioane. Acestea au fost urmate atunci de PSRM, cu cinci raioane la activ și cele mai multe mandate în Consiliul Municipal Chișinău.

Iată cum arăta harta politică a Republicii Moldova, după alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Alegerile locale generale din 20 octombrie au redefinit culorile politice ale raioanelor Republicii Moldova. Astăzi, socialiștii dețin întâietatea în 13 consilii raionale. În afară de cele 13 raioane, socialiștii au luat cele mai multe voturi și în Consiliul Municipal Chișinău. PSRM este urmat de blocul politic ACUM, care a luat cele mai multe voturi în 11 consilii raionale. Cele două componente ale coaliției de guvernare sunt urmate de democrați, cu 6 raioane la activ.

Iată cum arată harta politică a Republicii Moldova, după alegerile locale generale din 20 octombrie.

 

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share