Externe

2020: Insula Crăciunului şi Noua Zeelandă au intrat în Anul Nou

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noua Zeelandă a intrat în 2020, la 13.00, ora României, cu un show spectaculos cu jocuri de lumini, lasere şi artificii, urmând să păşească în noul an Australia, Japonia şi Coreea de Sud, scrie Mediafax.ro

Locuitorii din Insula Crăciunului, primii din lume care au intrat în anul 2020

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la 12.00, ora României.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat este de aproximativ 322 de kilometri pătraţi, iar împreună cu laguna are aproximativ 640 de kilometri pătraţi. Suprafaţa insulei reprezintă 70% din cea de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are aproximativ 6.400 locuitori. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Următorii locuitori care vor intra în 2020 vor fi cei din Noua Zeelandă, urmaţi de cei din Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ultimele regiuni care vor spune „La mulţi ani, 2020!” vor fi insulele Howland şi Baker, la 26 de ore după Kiribati.

Sursa:Mediafax.ro

loading...

Comments are closed.