Alte știri

217 cazuri de pungășie de la începutul acestui an, în capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

De la începutul anului curent, poliția a înregistrat 217 cazuri de pungășie.  Cele mai multe cazuri de pungășii sunt săvârșite în spațiile aglomerate. Locurile preferate ale pungașilor sunt piețele comerciale sau transportul public.

Pentru a sustrage bunurile altei persoane, hoții folosesc diverse șmecherii. Acești indivizi își aleg victimele în dependență de:

  • ușurința modului de sustragere a bunului
  • locul în care se află persoana
  • împrejurimile acestuia
  • bunurile expuse la vedere

Pentru a preveni și scădea numărul de cazuri infracționale, colegii noștri din cadrul Direcției de Poliție, au mers în spațiile publice pentru a reaminti cetățenilor măsurile necesare pentru a nu deveni ținta hoților.

Aceștia au vorbit cu oamenii și au aplicat stickere în mai multe locuri din Chișinău, ce conțin un mesaj de atenționare privind pungășiile.

Ceea ce îi descurajează în a comite furtul, este VIGILENȚA și măsurile de siguranță de care trebuie să țineți cont atunci când sunteți în stradă, în transportul public sau în piețele comerciale.

Dacă totuși ați devenit victimă a hoților de buzunare, nu ezitați ca imediat să vă adresați la cel mai apropiat inspectorat de poliție sau la numărul unic de urgență 112.

loading...

Comments are closed.