Politic

23 august – ziua care dezbină alianța ACUM-PSRM. Dodon va sărbători eliberarea Moldovei de fascism, iar Maia Sandu va comemora victimele regimului Stalinist

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ziua de 23 august dezbină alianța ACUM-PSRM. Dacă pentru Igor Dodon această zi este de sărbătoare, atunci pentru Maia Sandu este zi de comemorare.

După ce președintele Dodon a anunțat organizarea unui concert pentru a aniversa 75 de ani de la eliberarea Moldoveu de fascism, Prim-ministrul Maia Sandu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului că ziua de 23 august va fi ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare. Ea a îndemnat toate televiziunile să țină un minut de reculegere în prime-time. 23 august este și ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului.

Anterior, Igor Dodon spunea că pe lângă concert el va prezenta în premieră și un film documentar intitulat „Operațiunea Iași-Chișinău”.

Șeful statului a mai spus că, „marcarea aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism este unul din cele mai importante evenimente din acest an. Noi trebuie să cinstim istoria noastră și să comemorăm eroii noștri pentru viitorul Republicii Moldova”.

Igor Dodon a refuzat să spună câte milioane vor fi cheltuite pentru organizarea acestui concert.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.