25 000 de țigarete nedeclarate reținute la vamă

25 000 de țigarete nedeclarate reținute la vamă, vitalie vrabie, servicul vamal, guvernul filip, contrabanda cu tigari 
 

Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajații posturilor vamale au prevenit cinci tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun, tăinuite de la control vamal. În total, au fost reținute  24 380 de țigarete nedeclarate, de diverse mărci, care urmau să ajungă ilegal în spațiul UE.

Trei dintre cazuri au fost consemnate la Cahul, după ce câinele specializat al Vămii a indicat prezența unor produse suspecte în mai multe ascunzișuri ale autoturismelor verificate. Numărul țigaretelor reținute în acest post vamal s-a cifrat la 20 660.

Alte 1 720 de țigarete nedeclarate au fost depistate de către vameșii de la Sculeni. Produsele din tutun erau disimulate în mai multe compartimente ale unei mașini, șoferul căreia optase pentru Coridorul Verde.

Cea de-a cincea tentativă a fost înregistrată pe aeroportul din Capitală. Aici, vameșii au depistat 2 000 de țigarete, care erau camuflate în valiza  unui pasager al cursei Chișinău-Londra.

Țigaretele au fost reținute în vederea confiscării, iar persoanele – sancționate pentru trafic ilicit cu bunuri nedeclarate. Totodată, în două dintre cazuri, au fost indisponibilizate și unitățile de transport, această măsură fiind prevăzută atunci când bunurile sunt ascunse în locuri special amenajate, construite artizanal.

Total
0
Shares
Total
0
Share