Social

280 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în ultimele 24 de ore

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, peste 280 de hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări în toată țara, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Cele mai extinse incendii de vegetație au fost înregistrate în localități din raioanele Nisporeni, Strășeni, Călărași, Sângerei, Hâncești, Leova, dar și municipiul Chișinău.

Peste 20 ha de teren au fost compromise în localitatea Bălănești, raionul Nisporeni, iar la Rădeni, Călărași, focul a distrus 15 ha de vegetație.

De incendii au fost nimicite și peste 10 ha de iarbă uscată în satul Copăceni, raionul Sângerei, iar la Leova focul a mistuit aproape 15 ha de vegetație din preajma localității Câzlar.

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în municipiul Chișinău, unde salvatorii au stins 11 focare de iarbă și gunoi în suburbiile Trușeni, Codru, Ciorescu, Dobrogea, dar și pe străzile capitalei.

În acest context, pompierii avertizează repetat oamenii despre riscurile arderii necontrolate a gunoiului menajer, dar și pericolul aprinderii ierbii uscate. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele de vegetație se pot răspândi pe spații extinse, creând prejudicii impunătoare. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 64 de cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație.

Citește și: Meterologii anunță COD GALBEN de vânt

loading...

Comments are closed.