Actual

30 de persoane concurează pentru cele opt mandate de primar la alegerile locale noi din 29 mai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală anunță că la alegerile locale noi din 29 mai 2022, pentru cele 8 mandate de primar, candidează 30 de persoane. Dintre acestea, 23 sunt desemnate de formațiuni politice, iar alte 7 sunt candidați independenți. Conform criteriului de gen, 24 de candidați (76,7%) sunt bărbați și 6 (23,3%) sunt femei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În acest fel, într-o localitate au fost înregistrați 6 pretendenți la funcția de primar (s. Zastînca, rn. Soroca), în 2 localități – câte 5 candidați (s. Hagimus, rn. Căușeni; s. Tătărești, rn. Strășeni), în alte 2 localități (s. Glinjeni, rn. Fălești; com. Ghetlova, rn. Orhei) – câte 4 candidați, iar în 3 localități (s. Moara de Piatră, rn. Drochia; com. Horodiște, rn. Rezina; s. Zăicani, rn. Rîșcani) s-au înscris în cursa electorală câte 2 candidați..

De asemenea, în localitățile unde vor avea loc alegeri pentru o nouă componență a consiliilor locale, au fost înregistrate 8 cereri (7 dosare de partide politice și o cerere a din partea unui candidat independent). În total, au fost înregistrați 87 candidați, 49 dintre aceștia sunt bărbați, iar 38 – femei.

În acest context, în com. Bobeica, rn. Hâncești au fost depuse liste de candidați din partea a 4 formațiuni politice, iar în com. Lozova, rn. Strășeni – liste de candidați din partea a 3 formațiuni politice și un candidat independent.

loading...

Comments are closed.