30 de persoane concurează pentru cele opt mandate de primar la alegerile locale noi din 29 mai

Comisia Electorală Centrală anunță că la alegerile locale noi din 29 mai 2022, pentru cele 8 mandate de primar, candidează 30 de persoane. Dintre acestea, 23 sunt desemnate de formațiuni politice, iar alte 7 sunt candidați independenți. Conform criteriului de gen, 24 de candidați (76,7%) sunt bărbați și 6 (23,3%) sunt femei.

În acest fel, într-o localitate au fost înregistrați 6 pretendenți la funcția de primar (s. Zastînca, rn. Soroca), în 2 localități – câte 5 candidați (s. Hagimus, rn. Căușeni; s. Tătărești, rn. Strășeni), în alte 2 localități (s. Glinjeni, rn. Fălești; com. Ghetlova, rn. Orhei) – câte 4 candidați, iar în 3 localități (s. Moara de Piatră, rn. Drochia; com. Horodiște, rn. Rezina; s. Zăicani, rn. Rîșcani) s-au înscris în cursa electorală câte 2 candidați..

De asemenea, în localitățile unde vor avea loc alegeri pentru o nouă componență a consiliilor locale, au fost înregistrate 8 cereri (7 dosare de partide politice și o cerere a din partea unui candidat independent). În total, au fost înregistrați 87 candidați, 49 dintre aceștia sunt bărbați, iar 38 – femei.

În acest context, în com. Bobeica, rn. Hâncești au fost depuse liste de candidați din partea a 4 formațiuni politice, iar în com. Lozova, rn. Strășeni – liste de candidați din partea a 3 formațiuni politice și un candidat independent.

Total
0
Shares
Total
0
Share