300 de plante de cânepă, printre rânduri de sveclă de zahăr, depistate de polițiști în nordul țării

Plante de cânepă printre rânduri de sveclă de zahăr, depistate de polițiști în nordul țării, droguri, igp, pinzari 

Ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului de poliție Drochia  au depistat circa 3000  de plante asemănătoare cu cânepă, cultivate și crescute haotic printre rânduri de sveclă de zăhar. Lotul de pământ, cu o suprafață de 20 de hectare a fost descoperit în extravilanul satului Gribova, raionul Drochia.

Ca urmare a cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că terenul agricol era bine prelucrat iar plantele de cânepă erau îngrijite corespunzător. 

Tufele de cânepă  au fost smulse și  ridicate pentru a fi supuse expertizei specializate. În funcție de rezultat, în acest caz va fi inițiată o cauză penală iar proprietarul lotului de teren, dacă va fi găsit vinovat, riscă de la 1 la 6  ani privațiune de libertate.

Acțiunile desfășurate de Poliție au loc în cadrul operațiunii speciale MAC 2018, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

Plante de cânepă printre rânduri de sveclă de zahăr, depistate de polițiști în nordul țării, droguri, igp, pinzari 

Total
0
Shares
Total
0
Share