34 de milioane de euro, împrumutate de la BERD și BEI vor fi acordate Căii Ferate a Moldovei

 

Guvernul a aprobat astăzi alocarea a peste 34 de milioane de euro pentru Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei (CFM).

Fondurile provin din împrumuturi obținute de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Potrivit șefului Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, banii vor fi direcționați către achiziția de noi locomotive și vagoane, precum și către reabilitarea rețelei feroviare din țară.

“Investițiile sunt esențiale pentru a moderniza infrastructura feroviară a Republicii Moldova și a o face mai competitivă și mai eficientă”, a declarat Cojuhari.

“Acest lucru va duce la îmbunătățirea calității serviciilor oferite pasagerilor și agenților economici, stimulând în același timp creșterea economică.”

Proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare a demarat deja, anumite lucrări fiind în curs de desfășurare. Resursele financiare suplimentare obținute prin împrumuturile BERD și BEI vor fi utilizate pentru achitarea facturilor restante și pentru finanțarea cheltuielilor preconizate în perioada următoare.

Total
0
Shares
Total
0
Share