Social

375 de medici și angajați din sistemul medical, infectați cu COVID-19, vor primi indemnizația unică de 16 mii de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

În conformitate cu Dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale, Guvernul va aloca astăzi 6 milioane de lei pentru achitarea indemnizațiilor unice medicilor și angajaților medicali infectați cu COVID-19, transmite Telegraph.md

„Se alocă 6 milioane lei din fondul de intervenție al Guvernului, autorităților administrației publice centrale și locale, conform anexei, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectaţi cu COVID-19 din sistemul medical”, este indicat în proiectul de hotărâre a Guvernului, propus spre examinare în cadrul ședinței de astăzi.

Autoritățile publice nominalizate în anexă, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare alocate, vor perfecta, în modul stabilit, documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective prin intermediul instituțiilor în care persoanele activează.

Potrivit datelor prezentate, cea mai mare sumă va fi alocată Consiliului raional Soroca – 1,1 mln, Consiliul raional Fălești va primi 480 milioane de lei, iar Ștefan Vodă și Glodeni vor primi câte 448 mii de lei.

Amintim că Președintele Igor Dodon a criticat decizia ANSP cu privire la achitarea indemnizației doar medicilor și angajaților medicali care s-au îmbolnăvit anume la locul de muncă. Astfel, șeful statului a solicitat ca indemnizația unică în mărime de 16 mii de lei să fie achitată tuturor angajaților din sistemul medical, precum și angajaților infectați din alte instituții de stat care sunt implicate în lupta cu COVID-19.

Lista Indemnizatiilor Pentr… by Telegraph Moldova on Scribd

loading...

Comments are closed.