38 de elevi alolingvi au fost premiați la Olimpiada Republicană de Limbă și literatură română

38 de elevi au fost premiați în cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română pentru elevii din clasele alolingve, informează Ministerul Educației. Competiția s-a desfășurat la Liceul Teoretic ”Nikolai Gogol” din Chișinău în perioada 17-19 mai și a întrunit 134 de elevi din întreaga țară.

Premianții ediției din acest an sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Cahul, Chișinău, Drochia, Fălești, Florești, Sîngerei, Ungheni, UTA Găgăuzia.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura română (alolingvi) este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

MEC menționează că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

Total
0
Shares
Total
0
Share